DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Nem kell csodát várni tőlünk

Az Alfa Romeo szezonja eddig nem alakul valami fényesen, s Raikkönen szerint nem is szabad túl sokat várni ezen a hétvégén sem a csapattól. Giovinazzi is a hőségre panaszkodik.

Tavalyi remeklése után a Sauberből Alfa Romeóvá átváltozó csapat idén csak szenved, hiszen mindössze két pontot kapartak össze az eddigi öt versenyhétvégén, az utóbbi időben pedig rendre az utolsó helyek egyikét sikerül csak megszerezni a kvalifikáción.

Az istálló egyik pilótája sem élte még túl ebben a szezonban a Q1-et, ez pedig egyikük szerint sem túl valószínű, hogy ez most fog megváltozni. Kimi Raikkönen még pontszerzésig sem jutott el 2020-ban, és most sem fényesek a kilátások számára.

„Egy teljesen átlagos pénteken vagyunk túl. Kipróbáltunk több dolgot, hogy megtaláljuk a lehető legjobb beállításokat szombatra. Az autó érzetre nagyon hasonló ahhoz, amit az előző néhány versenyen produkált, így ilyen rövid idő alatt nyilván nem lehet nagy változásokra számítani.”

Sötét napokat él meg az Alfa Romeo


„Egyértelműen nem tartunk ott, ahol szeretnénk, jelenleg azzal kell foglalatoskodnunk, hogy a most rendelkezésünkre álló csomagból valami módon a lehető legtöbbet tudjuk kihozni” – zárta rövidre a Jégember a pénteki nap értékelését.

Csapattársa, az olasz Antonio Giovinazzi sem sokkal derűlátóbb a Spanyol Nagydíj első napját követően: „Nem ez volt karrierem legkönnyebb péntekje. Kicsit szenvedtünk ebben a nagy melegben, és van még hová javulnunk, ami a tempót illeti…”

„Tisztában vagyunk vele, mennyire sok munka áll még előttünk, ma is keményen oda kell tennünk magunkat ezalatt a rövid idő alatt, hogy a legjobbunkat tudjuk majd nyújtani. Holnap a harmadik szabadedzés minden percét ki kell használnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: