DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Exelnök: A Ferrarinak szüksége van Vettelre

Luca di Montezemolo csak remélni tudja, hogy a maranellóiak továbbra is minden segítséget megadnak a szezon végén távozó és idén egyelőre főként csak küszködő négyszeres F1-es világbajnoknak.

Már a koronavírus-járvány miatt később kezdődő szezon rajtja előtt eldőlt, hogy Sebastian Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit, a felek között pedig érezhetően vannak feszültségek. Ez már a szakítás okai kapcsán tett nyilatkozatokból is kiderült, de a múlt heti 70. Évfordulós Nagydíjon végképp egyértelművé vált, amikor a német a csapat „értelmetlen” stratégiáját, míg Mattia Binotto csapatvezető pilótájának újabb megforgását kritizálta.

vettel-ferrari-silv2



A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo ennek ellenére bízik benne, hogy a maranellóiak minden támogatást megadnak a négyszeres világbajnoknak, hiszen szükségük van arra, hogy jó eredményeket érjen el az utolsó közös évükben:

„Nagyon kényes időszak ez Sebastian számára, de a Ferrarinak szüksége van rá és a pontjaira” – mondta el Di Montezemolo a német RTL-nek. „Remélem, a csapaton belül mindenki segít neki, hiszen ő egy bajnok. Nem tudom, pontosan mi a helyzet a csapaton belül, de remélem, mindkét versenyzővel egyenlő módon és igazságosan bánnak. Nem látom okát, hogy ne így tegyék.”

„Még az én időmben is voltak nehézségek, amelyekkel szembe kellett néznünk a pilóták miatt. Eddie Irvine-ra vagy Rubens Barrichellóra gondolok. A lényeg viszont az, hogy mindent privátban és ne a médiában tisztázzanak. Ilyen formán a versenyzők minden helyzetből kihozzák a legtöbbet. Emellett létfontosságú, hogy eloszlassunk mindenféle kétséget, ha vitás kérdés merül fel. De ismétlem: teljesen kiszorultam már a Ferrari környezetéből – ha meglátogatják a Ferrari Múzeumot, alig lehet fotót látni rólam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: