DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen miatt Ricciardo is jobbnak tűnik

Emlékeztek, mikor kellett utoljára küzdenie csapaton belül Max Verstappennek? Nos, amikor még Daniel Ricciardo a Red Bullnál volt - ebből is látszik, hogy az ausztrál mennyire jó pilóta...

Jolyon Palmer, a korábbi Formula-1-es pilóta Daniel Ricciardót dicsérte a BBC-re írt legutóbbi elemzésében. Ennek apropója igazából nem is Ricciardo, hanem Max Verstappen teljesítménye volt: a holland zseniális futamot teljesített vasárnap, amellyel ráadásul a győzelmet is szállította és mivel a csapattársait rendszerint rommá veri, így felértékelődik az, hogy Ricciardo milyen közel tudott hozzá lenni anno a Red Bullban.

"Amikor átkerült az irányítás Maxhoz (2018, Kanada - Palmer szerint), onnantól Ricciardo csak kétszer verte meg őt tíz normális időmérő alatt. Aztán elmenekült a Renault-hoz - legalábbis így tűnt, Christian Horner is így jellemezte a helyzetet, de azóta azért látni, érezni, hogy távozott" - írta Palmer, majd rátért a konkrét számokra is, amik alapján dicséret illeti az ausztrált.

guys



"Ricciardo 2018-ban mindössze két tizedmásodperccel volt átlagosan lassabb Verstappennél, de a Renault-nál könnyedén legyőzte Nico Hülkenberget és most is uralja a tehetséges Esteban Ocon elleni, házon belüli csatát. Pierre Gasly viszont öt tizedet kapott átlagosan Verstappentől és a tizenkét futam során kétszer kört is kapott tőle" - mutatott rá a brit expilóta.

"Most Alexander Albon is lassabb Verstappennél négy tizeddel és amíg Max a Mercedesekkel harcol, addig ő a középmezőnyben helyezkedik. A Formula-1-ben a legjobb értékmérő a teljesítményünkkel kapcsolatban a saját csapattársunk, mert az az ember ugyanazzal dolgozik. Verstappen komoly fejfájást okoz a Red Bullnak, amikor a második számú pilótákról van szó, most úgy tűnik, hogy nem lesz senki, aki megközelíti."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: