DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Elengedem Verstappent, hogy ne keverjen bajt

Amikor az embernek jól megy a szekér, könnyebben veszi humorosra a figurát. A visszatérőként kiváló teljesítményt nyújtó Nico Hülkenberg viccesen odamondott egyet holland riválisának.

Természetesen szó nincs semmiféle haragról a két pilóta között, az egész egy poénként csattant el a holland riporter kérdésére. A Red Bull-Honda vezérpilótája éppen Nico Hülkenberg fantasztikus, csodaszámba menő harmadik rajthelye miatt szorult ki a legjobb háromból, de a versenytempót nézve valószínű, hogy Verstappen esélyesebb lesz a dobogóra, főleg úgy, hogy a többiektől eltérően kemény keveréken indul vasárnap. Verstappen rögtön az időmérő után alaposan megdicsérte Hülkenberg teljesítményét és kalapot emelt előtte.

A holland Ziggo Sport tudósítói kérdezték Hülkenberget a szombati napról, illetve a mai esélyekről. „Természetesen már jobban érzem magam az autóban, az elmúlt hétvégét követően több napot is a felkészüléssel töltöttem. Múlt héten abszolút a nulláról kellett felépítenem magam, ez pedig egy versenyhétvégén egyáltalán nem könnyű” mondta el véleményét a visszatérő, tapasztalt német pilóta.

Jóban van a két pilóta, úgyhogy ez a vicc könnyedén belefért


„Már mindenki 100%-ot képes nyújtani, amikor én még csak járni tanultam úgymond. Azóta viszont többször is teszteltem a szimulátorral és sokkal otthonosabban érzem magam a volánnál. Bár még mindig új számomra az autó, már nemigen panaszkodhatok, megszoktam. Meglátjuk, mire lesz ez elég a versenyen, mert továbbra is ez a legfontosabb.”

És mit szól ahhoz, hogy közvetlenül mögüle indul egy igen agresszívként megismert holland pilóta? „Aha, igen, Max. Gyorsan az elején elengedem magam mellett, hogy semmilyen bajt ne keverhessen. Simán, csendben elengedem őt” – válaszolta nevetve Hülkenberg a holland riporter kérdésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: