DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardót feltüzelte az ötödik hely

A pénteki harmadik pozíció ellenére is azt mondja az ausztrál, hogy ez nagyjából a reális a Renault-val, amely így is nagyot lépett előre az első silverstone-i hétvége óta.

Már pénteken is meglepetést szolgáltatott Daniel Ricciardo azzal, hogy a délutáni szabadedzést a harmadik helyen zárta. Bár ezt az eredményt az időmérőn nem tudta megismételni, azért az ötödik rajthely miatt sem panaszkodott az ausztrál, sőt: kifejezetten elégedettnek tűnt a nap végi sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett:

ricciardo-renault-70gp-2



„Mindenkit meglepett kissé a tegnapi harmadik hely, és bizonyos szempontból emiatt nyomás is volt a csapaton, hogy újra teljesítsen. Nem hiszem, hogy bárki is számított a harmadik pozíció, sokkal inkább nagyjából arra, ahol most vagyunk, az ötödik helyen, ami eléggé feltüzelt! Minden egyes köröm végén fújtam egy nagyot, úgy éreztem, mindig kihoztam mindent az autóból, szóval elégedett vagyok ezzel az edzéssel.”

De vajon miben javult a Renault? „Az autó hátulja egyértelműen jobban működik, alapvetően hamarabb tudunk gázt adni, mert érezzük, hogy megvan a leszorítóerő, és ez működik. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy csak egy tizedre vagyunk Maxtól, azt hiszem, valami nyolc tizedre voltunk tőle a múlt héten, szóval sokat fejlődtünk.”

Ricciardo – akinek csapattársa, Esteban Ocon 11. lett az időmérőn, de George Russell feltartásáért három hellyel hátrébb soroltákVerstappenhez hasonlóan nem felejtett el dicshimnuszokat zengeni a nap szenzációjáról, a Racing Pointtal beugróként harmadik helyen végző Nico Hülkenbergről: „A Hulk megérkezett! Szerintem sikerült állítani a nyaktámaszán erre a hétre! Most már szabadnak érzi magát, és készen áll. De komolyra fordítva: le a kalappal előtte. Mindannyian tudjuk, hogy jól megy az az autó, de nem akarom azt mondani, hogy ez csak az autón múlt, mert egyértelműen remek munkát végzett. Ilyen hosszú kanapén ülés után akkor sem egyszerű az, ha valaki veterán, bárki bármit is mond.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: