DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Hamilton nem fog hátradőlni

A Mercedes szakembere tudja, hogy Lewis Hamilton hogyan áll hozzá a jelentős előnyéhez, de még olyan korán van, hogy nem érdemes hátradőlnie, így nem is fog.

Lewis Hamilton az első futam gyengébb teljesítménye óta parádézik, sorozatban három győzelmet aratott és mivel Valtteri Bottas pórul járt Silverstone-ban, így harminc pontra nőtt az előnye a tabella élén - négy futam után ez elég jelentős különbség, ráadásul a csapattársa van ennyire, a többieknek már nincs érdemi esélyük semmire. Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke szerint viszont ettől nem kényelmesedik el a világbajnok.

44



"Tudom, hogy Lewis hogyan fog ehhez hozzáállni, de nem fogja azt mérlegelni, hogy ezzel most ő levegőhöz jutott-e. Még mindig korai szakaszban van a bajnokság és ők ketten (Hamilton, illetve Bottas) természetesen egymást látják a fő riválisnak. Nem volt köztük nagy különbség vasárnap sem, aztán jött Valtteri balszerencséje, ez is azt mutatja, hogy bármi megtörténhet, még mindig keveset mentünk ezekkel az autókkal, lesznek technikai hibák is" - magyarázta Shovlin.

A szakember az aktuális hétvégével kapcsolatban elmondta, hogy nem örülnek a várhatóan magasabb hőmérsékletnek, mert az a tapasztalat, hogy az ő autójuknak az nem kedvez annyira - a stratégia megtervezésénél ezt is figyelembe fogják venni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: