DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Albon nem félti az ülését

Majdnem egy éve már, hogy a Red Bull meghozta azon döntését, hogy Alexander Albont ültetik be a gyengélkedő Pierre Gasly helyére, azonban a thai pilóta sem hozza eddig a tőle elvárt teljesítményt.

 Egy hét híján már egy esztendeje annak, hogy Dr. Helmut Marko és Christian Horner megelégelték Pierre Gasly bukdácsoló teljesítményét a Red Bull volánja mögött, és úgy döntöttek, inkább a Toro Rossónál első szezonját teljesítő Alexander Albonnak szavaznak bizalmat.

Max Verstappen mellett azonban nehéz kitűnni, s bár a tavalyi évben nagyszerűen vezetett a thai pilóta a nagycsapatnál, idei teljesítménye, valamint az a tény, hogy egy év alatt még mindig nem jött össze neki egy dobogós helyezés, aggodalomra adhatna okot, Albon szerint ugyanakkor nem kell tartania hasonló szankcióktól.

„Nem gondolnám, hogy ez küszködésnek nevezhető” – olvasható  Albon válasza a helyét firtató kérdésre a GP Fans oldalán. „Az első versenyen nagyon erősen teljesítettünk, aztán történt, ami történt. A második futamon negyedik lettem, a következőn pedig ötödik, számomra ez nem kínlódásnak tűnik.”



A 2020-as szezon már önmagában is nehezen indult, de Albon számára még inkább keserű pirula volt, hogy győzelmi esélyei voltak az Osztrák Nagydíjon, Hamilton azonban – újfent – előtötte őt a sikerhez vezető úton. A hétvégi Brit Nagydíjon azonban összetörte a Red Bullt a 24 éves versenyző a szabadedzéseken, a versenyen pedig egy büntetést is begyűjtött, ami után csak nyolcadikként ért célba.

„Elégedett vagyok az első néhány versennyel, bár a dolgok nem alakultak kedvezően számunkra. Nem aggódom olyan téren, hogy rosszul teljesítenék, inkább arra fúkuszálok, hogy hétről hétre jobban érezzem magam az autóban” – mondta Albon.

Sokan a Red Bull sarának tartják, hogy Verstappen mellett a többi pilóta nem tud gyorsan menni az autójukkal, azonban ha a holland folyamatosan tudja gyűjteni a dobogókat és az összetettbeli harmadik helyen áll, a csapattársának is illendő volna olkyor odaérnie a pódiumra.

„Verstappen a legjobb, akitől tanulhatok, olyan helyeken tud időt nyerni, ahol senki más, én pedig épp emiatt nem nyomásként tekintek az ő teljesítményére, hanem inkább egy mérceként, hiszen így látom, hol tudnék fejlődni” – zárta Albon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: