DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tanács Vettelnek Bergertől: Vonuljon vissza

Az egykori F1-es élpilóta szerint eljött az idő, hogy Sebastian Vettel abbahagyja, mégis úgy érzi, a német az Aston Martinhoz szerződik. A Mercedes legyőzését is elérhetőnek tartja.

A sajtóhírek szerint a Brit Nagydíj hétvégéjén bejelentették volna Sebastian Vettel csatlakozását a Racing Pointhoz/Aston Martinhoz, de Sergio Perez koronavírussal való megfertőződése miatt erre végül nem került sor. A német versenyző jövőjével kapcsolatban így továbbra is csak annyi biztos, hogy 2021-ben nem marad a Ferrarinál. A tízszeres F1-es futamgyőztes, Gerhard Berger elárulta, mit tanácsolna ő a németnek.



„Sebastian négyszer lett világbajnok és jó egészségben maradt végig. A tanácsom az lenne neki, hogy vonuljon vissza” – mondta Berger a német Sportbuzzer lapnak. Az egykori McLaren- és Ferrari-pilóta mégsem hiszi, hogy a szezon végén a német abbahagyja: „Másrészről jól ismerem Sebastiant. Fajtiszta versenyző, aki újra futamokat akar nyerni. Jelen pillanatban erre a Racing Point a legjobb hely. Olyan autójuk van, amellyel Perez vagy Stroll is képes a dobogóra.”

A 60 éves osztrák korábban hangot adott véleményének, hogy Vettel a Racing Point idei autójával – amellyel négy forduló után Sergio Perez hetedik, Lance Stroll nyolcadik a bajnokságban – az összetett második helyéért küzdene. Hasonlóan nagy eredményeket vár 2021-től, ha összeáll a négyszeres bajnok az Aston Martinná váló csapattal.

„Egy Sebastian kaliberű versenyző egyértelműen képes a dobogóra, és talán a Mercedest is legyőzi egy napon, vagy legalábbis az élmezőnyben játszik szerepet. Sokkal jobb helyzetben lenne, mint ami a Ferrarinál övezi most. Reálisnak tartom az alternatívát, és totálisan megértem, ha így lép” – fejtegette Vettel következő évi választását Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: