DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Vettel vb-második lehetne a Racing Pointtal”

Pár hete a közvélemény ostorozta Sebastian Vettelt, most dicséri őt egy egykori F1-es, Gerhard Berger: végre teher nélkül versenyez a Ferrarinál, Leclerc-nek esélye sem volt ellene a Hungarorigen.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy kezdett neki 2020-as szezonjának a Ferrarinál, hogy tudta: már csak az idény végéig lesz az istálló versenyzője. A mindössze tizedik helyen zárt, megforgást hozó Osztrák Nagydíjat követően még arról lehetett hallani – például Mark Webbertől, az egykori csapattárstól –, hogy semmilyen tűz nem maradt már Vettelben. Két verseny elteltével egy másik ex-F1-es, Gerhard Berger már arról beszél, hogy a német szárnyal, mivel lehullt róla minden nyomás.



„Úgy tűnik, Sebastian fejben újra teljesen szabad, mintha be akarná bizonyítani a Ferrarinak, hogy hatalmas hibát követtek el, amikor nem hosszabbították meg a szerződését. Ezen kívül ilyen rossz autóval nincs rajta az a teher sem, hogy mindenképpen nyernie kell. Magyarországon ismét a régi ember volt, Leclerc labdába sem rúghatott” – mondta az F1-Insidernek Berger. A Magyar Nagydíjon az időmérőn és futamon is Vettel végzett előrébb, vasárnap egészen látványos különbséggel: a német hatodik helyre hozta be az SF1000-et, Charles Leclerc pontot sem szerzett a 11. pozícióban.

Vettel jövője az Aston Martin gyári csapatává alakuló Racing Point lehet. Ebből kiindulva Berger eljátszott a gondolattal, mire lenne képes a négyszeres világbajnok már ebben az évben a legjobb középcsapattá váló alakulattal: „Nincs semmi fogásom a Racing Point pilótái, Sergio Perez és Lance Stroll ellen. De Sebastian Vettel a világbajnokság második helyéért harcolna azzal az egyéves Mercedesszel” – állítja a tízszeres nagydíjgyőztes Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: