DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Webber Vettelről: Semmi kémia nem maradt

„Ennek a kapcsolatnak befellegzett” – beszél egykori csapattársáról és a Ferrariról Mark Webber. A házasságot temeti, a német pályafutását korántsem: az egyéves kihagyást is opciónak tartja.

A korábbi F1-es versenyző, Martin Brundle nemrég azt jósolta, a Ferraritól távozófélben levő Sebastian Vettel szárnyalni fog 2021-ben, mivel többé nem nehezedik rá nyomás jövője miatt. Egy másik expilóta, Mark Webber – Vettel egykori csapattársa a Red Bullnál – máshogy gondolkodik: szerinte a maradék tűz is kihunyt a németből, így az Osztrák Nagydíjhoz hasonló nyűglődés várható tőle a folytatásban.

„Ennek a kapcsolatnak befellegzett. Kémia már nincs, a házasságnak vége” – mondta Webber az In the Fast Lane podcastműsorban. „Sebastian vörösben van és vörös autót vezet, de magára maradt. Néha egy versenyző azt kívánja, bárcsak vége lenne már, és rajta is pont ez látszik. A dinamikát illetően Sebastian kiüresedettnek tűnt a futam után. Minél előbb vége lesz, annál jobb lesz minden érintettnek.”



Webber szerint Vettel motivációjára csapást mért a szakítás módja is: tárgyalás sem volt a felek között, a Ferrari egyszerűen közölte a pilótával, nem tart rá igényt 2021-től.

„Ez szerintem valamennyiünket meglepett, talán a legjobban Sebastiant. Az is, ahogy megmondták neki telefonon, még csak meg sem próbálták, hogy személyesen beszéljenek róla… Az világos, hogy a kapcsolatuk és a dinamika nem volt egészséges, ezért úgy gondolták, a legjobb nem folytatni. Félig nem lehet teherbe esni, ami a szerződésekre is igaz. Nem volt szó arról, hogy egyéves szerződést kínáltak, vagy hogy Sebastian hosszú távú együttműködést akart, amiről a sajtó beszélt. A Ferrari számításba sem vette őt.”

„Nem hiszem, hogy ez lenne a befejezés” – beszélt arról Webber, hogy Vettel nem vonul vissza a szezon végén, akkor sem, ha a következő évet ki kell hagynia. „22-ben lehet esélye valamire. Vagy ki tudja, talán Red Bull 21-re? Újra fel kell találnia magát, Maranellót pedig kisöpörni a fejéből, hogy ismét feltöltődjön energiával. A Ferrarinál lassan gyűrűzött lefelé a kapcsolatuk. Egyelőre azonban túl korai az örökségéről beszélni, majd akkor, ha eljön az ideje. Úgy gondolom, a jövőben még a rajtrácson lehet, 22-ben vagy 21-ben. Van még benne” – mondta a Vettelt közelről ismerő excsapattárs.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: