DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brundle szerint Vettel idén szárnyalni fog

A Ferrari megváltójának terhes szerepe nem húzza többé a vállait, így Sebastian Vettel számára a 2020-as egy kimagasló év lehet – vallja az F1-es szakértő Martin Brundle.

Sebastian Vettelre idén egy kellemetlen szerep hárul a Ferrarin belül. Mivel már hivatalos, hogy az év végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg az istállóval, a garázson belül ő lesz a fekete bárány; a pilóta, akinek kifelé áll a szekere rúdja. A korábban F1-es pilótaként is tevékenykedő Martin Brundle szerint ez egy kínos helyzet, amire nincs jó gyógyír, csak a tűrés.

vet-portre-texas-20191



„A garázsba besétálva ő lesz a nem kívánatos személy, mert átigazolhat egy másik csapathoz, így nem akarják, hogy bármit is megtudjon a következő szezonról. Távozóban van, ilyenkor az emberek félrenéznek. Az ilyen helyzet kényelmetlen, amin egyszerűen csak át kell esni. Szerintem a sűrű versenynaptár ezen segíteni fog” – idézte a Motorsport a szakértőt, aki hozzátette: a kellemetlenségek mellett előnye is van annak, hogy Vettel tisztában van a csapaton belüli helyzetével, hiszen ezzel egy óriási teher került le róla. 

„Szerintem szárnyalni fog. A múltban [Mark] Webber és [Charles] Leclerc mellett sem igazán foglalkozott a csapatutasításokkal. Egyszerűen nem érdekli őt, nem igaz? Kétségkívül saját magáért vezet. Hogy van-e kedve az F1-ben maradni? Biztos vagyok benne, hogy igen. Akar-e a Renault gyári csapatánál vagy egy hasonló alakulatnál vezetni? Azt majd meglátjuk. Mindenesetre úgy gondolom, hatalmas lesz. Kétlem, hogy veszített volna a tempójából. Talán a kiélezett helyzeteket nem méri fel tökéletesen, de szerintem érdekes lesz. A Ferrari nyilván a jövő reménysége, Leclerc mögé fog beállni, de erre sokan azt mondanák, hogy tavaly is ez történt.”

 „Szóval úgy érzem, Seb szárnyalni fog. De vajon hová tart? Tart egyáltalán valahová? Elégedett a világbajnoki címeinek számával és a bankszámlája egyenlegével? Én azt gyanítom, hogy ha van rá lehetősége, folytatni akarja” – taglalta Vettel helyzetét Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: