DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon nem ért egyet a büntetésével

A Red Bull pilótája és csapatfőnöke szerint is versenybaleset volt, ami a Brit Nagydíjon történt. Kevin Magnussen nem feltételez rossz szándékot, csak rossz helyzetfelmérést a brit-thai részéről.

Az időmérős Q2-es kiesés után a mezőny közepéről startoló Alexander Albon Kevin Magnussennel ütközött az első silverstone-i futam első szakaszában, amely a haasos kieséséhez vezetett. A Red Bull versenyzője, aki végül nyolcadik lett, öt másodperces büntetést kapott az incidensért, pedig szerinte versenybalesetről volt szó:

albon-magnussen-britgp-dppi



„Szerintem 50-50 százalékban voltunk hibásak” – idézi Albont az Autosport.com. „Kevin lement a pályáról, és ahogy visszajött, eleinte volt ott hely. Aztán észleltem, hogy nem lát vagy legalábbis nagyon gyorsan zárul a rés, ezért próbáltam kihátrálni a manőverből, sajnos azonban túl sok volt a tempó. Megsérült az autóm, amiért kár. Nem volt annyira rossz a tempóm a futamon, rengeteget kellett dolgoznunk a hétvégén, szóval nem egy nyolcadik helyre vágytam, de így tudtunk kárt menteni.”

Albon csapatfőnöke, Christian Horner is egyetért abban, hogy versenybaleset volt, ami történt, hiszen Magnussen hibája indította el a folyamatokat, ráadásul a Red Bull-os igyekezett kihátrálni a manőverből, ugyanakkor nem lepődött meg, hogy pilótáját szankcionálták.

Magnussen sem haragszik Albonra, szerinte ellenfele egyszerűen rosszul mérte fel a helyzetet: „Mire megláttam őt, már túlságosan is késő volt ahhoz, hogy bármiféle helyet hagyjak neki. Úgy vélem, nagyon egyszerű lett volna, ha még vár ezzel. Jóval gyorsabb az autója, amúgy is nagyon könnyen megelőzött volna. Nem hiszem, hogy nagy nehézségei lettek volna, ha nem vállalja be ezt a kockázatot ott. Lehet, hogy már a következő kanyarban sikerült volna neki. Nyilvánvaló, hogy nem volt semmiféle rossz szándék a részéről, csak rosszul mérte fel a helyzetet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: