DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell nem bízik a silverstone-i remeklésben

Bár a legutóbbi két nagydíjhétvégén remek időmérőt teljesített a Williams fiatal britje, rámutatott, hogy a futamokon viszont sokkal gyengébb a tempójuk, mint szombatonként.

Míg 2019-ben abszolút sereghajtó csapat volt a Williams, idén már nem ez a helyzet: az eddigiek alapján nyers tempó terén konkurálni tudnak az Alfa Romeóval és a Haasszal, aminek jele, hogy George Russell a Stájer és a Magyar Nagydíjon is bejutott az időmérő második etapjába, sőt a Hungaroringen ez csapattársának, Nicholas Latifinek is sikerült. Russell ennek ellenére nem számít arra, hogy a soron következő silverstone-i duplán is hasonlóan erős teljesítményre lehetnek képesek:

russell-williams-hung-1



„Hogy őszinte legyek, nem vagyok teljesen biztos benne” – idézi Russellt a Crash.net szakoldal. „Úgy vélem, papíron a magyar pálya passzol leginkább az autónk karakterisztikájához, és szerintem ezt bizonyítottuk is az időmérőn. Úgy gondolom, az első, száraz osztrák időmérőn látott az autónk valódi tempója. Nyilván a második versenyen esős volt a kvalifikáció, az megkavarta kissé a dolgokat. Szóval szerintem reálisan az Alfák és a Haasok az ellenfeleink, s a célunk a Q2-be jutás lehet az első három verseny után.”

A fiatal pilóta arra is rámutatott, hogy vasárnap sokkal gyengébben muzsikálnak, mint szombatonként: „Tavaly nem ez volt a helyzet, és úrrá kell lennünk ezen. Nagyon furcsa ez egyelőre, eddig volt két nagyon jó és egy jó időmérőnk, valamint három gyenge futamunk – tavaly ez nem így volt. Előző évben a versenytempónk jobb volt, mint az időmérős. Az autónk nagyon érzékeny, amikor másokat kell követnünk, így nehéz irányítani olyankor. Nyilván a szombati időmérőn nem megyünk mások mögött. Egyelőre ennyit érthettünk meg ebből.”

Russell hozzátette: bár sajnálja, hogy nem lesznek nézők a Brit és a 70. Évfordulós Nagydíjon, így is várja a hazai futamát, hiszen a silverstone-i pályát tartja az egyik legnagyszerűbbnek.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: