DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Bernie lassított minket a legjobb éveinkben

A Red Bull tanácsadója furcsának találja, hogy míg az általuk dominált érában mindent megtettek a mezőny összerázása érdekében, ez az immár hét éve tartó Mercedes-korszakban nincs így.

Bár volt néhány év, amikor a Ferrari meg tudta szorongatni őket, a Mercedest 2014 óta nem tudták letaszítani a Formula-1 trónjáról, sőt idén sokak szerint még nagyobb a dominanciájuk, mint valaha. Az Ezüst Nyilak előtt a száguldó cirkuszt uraló Red Bull tanácsadója, Helmut Marko furcsállja is, hogy ennyire kimutatják, mekkora az előnyük, mivel elmondása szerint annak idején őket azonnal megpróbálta visszafogni az FIA és Bernie Ecclestone:

marko-ecclestone-dppi



„Miért demonstrálja ilyen nyíltan a Mercedes a felsőbbrendűségét? Mi a legjobb éveinkben nem próbáltunk meg ennyire elhúzni a többiektől minden versenyen. Mosley és Bernie azonnal visszalassított volna minket, ami még azért így is elég gyakran megtörtént” – fogalmazott Marko az Auto Motor und Sportnak.

Ami a Red Bull idei szereplését illeti: egyelőre nem tudnak komoly kihívói lenni a Mercedesnek, sőt a hungaroringi küszködésük alapján még a Racing Point is olykor veszélyes lehet rájuk. Christian Horner csapatfőnök már elmondta, hogy valami nem stimmel az autóval, amely nem úgy működik, ahogy arra számítottak, és most Marko is megerősítette, hogy vannak gondjaik, de a területeket már sikerült azonosítaniuk:

„A vizsgálatok után kijelenthetjük, hogy a probléma az aerodinamikában rejlik. Valami nem stimmel a légáramlással. Tudjuk, mi működik és mi nem, erről az alapról fejlesztünk tovább, és igyekszünk a lehető leghamarabb kiküszöbölni a hibát. Ezért van az, hogy nem egyszerre kerül fel az összes új elem az autóra, hanem egyesével, hogy lássuk, nem csúszott-e be valahol egy hiba.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: