DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull sem érti az autóját

A Ferrariéhoz hasonlóan az energiaitalos istálló idei konstrukciója sem úgy működik, ahogy arra korábban számítottak, de a csapatfőnök még nem engedte el a világbajnoki küzdelmet.

Furcsa helyzet állt elő a Formula-1 élmezőnyében. Miközben az évek óta domináns Mercedes az idei évre is képes volt megújulni és tovább fejlődni, addig két közvetlen riválisa, a Ferrari és a Red Bull jelentősen visszaesett. A vörösök csapatvezetője épp tegnap ismerte el, mennyire félresikerült az idei autó, és bár enyhébb formában, de az energiaitalosok főnöke is hasonló nyilatkozatott tett. Christian Horner elárulta, mi okozta a Hungaroringen  az RB16-os gyengélkedését.

 EdS9OYZWAAAE2Wj



"Felmerültek anomáliák az autóval kapcsolatban, ami nem úgy működik, ahogy arra számítottunk. Nagy energiákat mozgósítunk a probléma megértése és megoldása érdekében. Úgy gondolom, hogy aerodinamikailag nem működik valami. Az autó bizonyos körülmények között a várható módon reagál, erről a hétvégéről is sikerült hasznos adatokat gyűjtenünk. Keményen fogunk dolgozni azon, hogy a lehető leggyorsabban megértsük és megoldjuk a problémát" - idézte őt a Motorsport.com.

A Mercedes három futam után 121 ponttal, 66 pontos előnnyel vezeti a konstruktői bajnokságot a Red Bull előtt. Az egyéni rangsorban Lewis Hamilton 63, Valtteri Bottas pedig 58 egységgel kimagaslik a mezőnyből, őket követi 33-mal Max Verstappen. Tetemes lemaradásban van tehát a Red Bull, de Horner még nem temette el a csapat idei esélyeit. 

"Jelentős a lemaradásunk, de minden azon múlik, mennyi teljesítményt tudunk kinyerni az RB16-osból. Tisztában vagyunk vele, hogy az autó alapjai rendben vannak. Egyszerűen csak nem úgy viselkedik, ahogy a szimulációs eszközeink jósolták" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: