DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A Racing Point a Mercedes másolata

A 2016-os világbajnok egy stúdióban elemezte a Mercedesek és a Racing Pointok hasonlóságát. Kívülről egy az egyben megegyezik a két autó, de ha belülről is, akkor már baj lesz.

Nico Rosberg 2017-et megelőző visszavonulása óta leginkább kissé túlerőltetett videoblogjával hívja fel magára a közvélemény figyelmét, most azonban a német RTL stúdiójának volt a vendége.

A német versenyző nem igazán vette védelmébe a Mercedest, egykori csapatát, miután kijelentette, hogy a két autó külsőre egy és ugyanaz: „Mindenki láthatja, hogy az orrkialakítás teljesen megegyező a két autó esetében.”



„Ha megnézzük a lekerekítést, az egész orrkúp formáját, a lyukakat a végén, akkor kétségkívül megállapíthatjuk, hogy a két autó egy az egyben megegyezik” – mondta Nico Rosberg. Azonban ezzel még nem lenne gond, hiszen nem szabályellenes egy fotó alapján lemásolni mások munkáját, amivel a Racing Point is próbál védekezni, azonban lehet egy kis bökkenő.

A Renault ugyanis a fékhűtő rendszer miatt tett óvást már több ízben is, és amennyiben ott is egyezést találnak, abban az esetben nagy bajba kerülhetnek Strollék is és a Mercedes is.

„Az embereknek tudniuk kell, hogy bizonyos alkatrészeket megvásárolhatnak a kiscsapatok a nagyoktól. Viszont úgy fest, hogy a Racing Point megvásárolta a felfüggesztést és a fékhűtő rendszert is a Mercedestől, amit az idei szabályok nem engedélyeznek. Ha a két csapat megoldásai ott is egyeznek, akkor hatalmas bajba kerülhetnek mindketten” – zárta Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: