DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Vettel akár az Alpha Taurinál is kiköthet

Ralf Schumacher különös eszmefuttatást osztott meg a rajongókkal egy német lapban. Szerinte az sem kizárt, hogy az Alpha Taurihoz igazol Vettel, a Red Bull pedig négy egyforma autóval indulna.

Mióta pár hónappal ezelőtt közölte a Ferrari Sebastian Vettellel, hogy 2021-től nem tartanak igényt a szolgálataira, és a McLaren spanyol versenyzőjét, Carlos Sainzot ültetik be a helyére, elkezdődtek a találgatások, hogy mi lesz a négyszeres világbajnok sorsa.

Elsőre egyértelműen a Renault tűnt az egyetlen értelmes lehetőségnek Vettel számára, ők azonban gyorsan meg is állapodtak Fernando Alonsóval, ezután pedig a legvalószínűtlenebb dolog, a visszavonulás volt a legészszerűbb opció számára.



Azonban kapcsolatba került Lawrence Stroll-lal, a Racing Point – ha úgy tetszik- tulajdonosával, és azóta a jövőre Aston Martinná váló istálló tűnik a befutónak Vettel kegyeiért. Ralf Schumacher szerint azonban a Red Bull-os szál mellett sem lehet szó nélkül elmenni Vettel esetében.

„Sebastian ott kezdett tulajdonképp. Franz Tost és Dr. Helmut Marko is nagy rajongója, szóval szerintem valami elkezdődött ott is” - mondta a Sky Germanynek a korábbi F1-es. „Személy szerint akár azt is el tudnám képzelni, hogy az Alpha Taurinál kaphatna ülést, ez esetben pedig a Red Bull mindkét csapata számára ugyanazt az autót adná.”

Meglehetősen érdekes meglátás ez Ralf Schumacher részéről, hiszen jelenleg épp emiatt áll a bál a Racing Point és a Mercedes háza táján, hiszen a Renault azzal vádolja a rózsaszíneket, hogy megvették az „Ezüst Nyilak” olyan alkatrészeit is, melyeket a szabálykönyv nem engedélyez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: