DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A Red Bullnál csak Verstappen jó”

Egy expilóta szerint nemcsak a motort, de az autót is elő kellene venni a Red Bullnál, mert jelenleg csak és kizárólag Max Verstappen elit ebben a csomagban, csak vele lehetnek elégedettek.

A korábbi Formula-1-es pilóta., Christijan Albers szerint a Red Bullnál jelenleg csak és kizárólag azzal lehetnek elégedettek, hogy náluk van Max Verstappen. A holland expilóta úgy véli, hogy honfitársa továbbra is extra teljesítményt nyújt, de a csomag többi részét érdemes lenne felülvizsgálnia a csapatnak és nem csak a motorra mutogatni, mert nekik is lenne mivel elszámolni.

"Az egyetlen faktor, amivel nincs problémájuk, az Max Verstappen, mert ő Lewis Hamiltonnal együtt továbbra is a mezőny leggyorsabb pilótájának számít" - fejtette ki véleményét Albers a De Telegraaf podcastjében. Hozzátette: az idei Red Bull egyáltalán nem viselkedik jól és bár mindig lehet mutogatni a Honda-motorra, de az előző évhez képest nem a japánok estek vissza a Mercedesszel szemben.

max_1



"Egy dolgot nagyon nem szeretek a Red Bullban, azt, hogy mindig a motorra mutogatnak, méghozzá nagyon hamar. Ezt láthattuk a korábbi években a Renault-val is, pedig a franciáknak akkor annyira nem volt rossz az erőforrásuk. A Honda nagyon jó volt tavaly és szerintem valószínűtlen, hogy a Mercedes ekkora előrelépést tett meg azóta. Én őszintén szólva azt gondolom, hogy a Red Bullnak az autóját kellene elkezdeni megvizsgálni, főleg a hatékonyságát" - magyarázta.

Verstappen a harmadik helyen áll a bajnokságban, de már most harminc pont hátránya van Lewis Hamiltonhoz képest, a Red Bull pedig eddig kevesebb mint fele annyi pontot gyűjtött, mint a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: