DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen a pocsék hétvégén is új rekordot állított fel

Noha utolsóként kvalifikált és a versenyen is messze volt a pontszerzéstől a Hungaroringen a 2007-es világbajnok, mégis olyat ért el, amit senki más eddig az F1 történetében.

Azt már sokszor említettük, hogy Kimi Raikkönen idén átveheti Rubens Barrichellótól a legtöbb Formula-1-es nagydíjindulás csúcsát: jelenleg a finn hétre van a brazil 322-es rekordjától, azaz Szocsiban érheti utol és azt követő, még be nem jelentett versenyen előzheti meg őt.

raikkonen-alfa-hungaroring-1



Viszont egy hasonló rekordot már most a Hungaroringen megdöntött: a 35. Magyar Nagydíj volt a 246. alkalom, hogy az Alfa Romeo pilótája célba ért egy F1-es viadalon, ezzel pedig eggyel megelőzte Fernando Alonsót, aki egyébként néggyel kevesebb startból tudta ezt a teljesítményt felmutatni. Mivel Raikkönen sorsa egyelőre kérdéses, Alonso viszont 2021-ben visszatér, elképzelhető persze, hogy ez a rekord majd újból gazdát cserél a következő években.

Pedig amúgy borzalmas hétvégéje volt nálunk Raikkönennek: az időmérőn a legutolsó helyen végzett, majd a versenyen büntetést is kapott amiatt, mert nem jól foglalta el a rajthelyét, így végül egykörös hátránnyal a 16. helyen látta meg a kockás zászlót.

„Kissé csúszós volt a rajtrács” – nyilatkozta a 40 éves versenyző, akit a RaceFans.net szaklap idéz. „Kicsit túl mélyen mentem be a rajtkockámba, és már nem volt időm visszatolatni. Sajnos a rajthelyünk azt jelentette, hogy nehéz feladat vár ránk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de ez sem volt elég a pontokhoz. A tempónk nem volt annyira rossz, javítottam néhány helyezést a rajtnál, de a büntetés miatt megint a mezőny legvégére kerültem.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: