DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Perez: Egyértelmű, ki megy, ha Vettel jön

„Én is apa vagyok, és nem rúgnám ki a saját fiam” – nyilatkozott Perez arról, adott esetben kinek kell mennie a Racing Pointtól. Hozzátette: van egy záradék, amely lehetővé teszi a szerződésbontást.

Az elmúlt hetek egyik fő pletykája a Racing Point – 2021-ben már Aston Martin – körül összpontosul. A hírek szerint Lawrence Stroll a Ferraritól menesztett négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel leigazolását fontolgatja: kétségtelen, hogy egy ilyen kaliberű versenyző óriási fegyvertényt jelentene az istállónak, csakhogy a csapatnak már van két igazolt versenyzője 2021-re.

A spekuláció most arról szól: Sergio Pereznek – további két szezonra szóló szerződéssel a zsebében – kell-e mennie, vagy a főnök saját fiát, Lance Strollt állítaná félre? A Formula.hu is bővebben kibontotta a sztorit, a hétvégén pedig a mexikói pilóta egy interjúban ejtett el egy célzást.



„Úgy gondolom, egyértelmű, mi lesz, ha valakinek mennie kell. Én is apa vagyok, és nem rúgnám ki a saját fiam. Ezen túl nem sok mindent mondhatok. Nagyon sok pletyka kering, de részemről semmit nem tudok hozzátenni, számomra minden változatlan. Szerződésem van a csapattal” – mondta a Movistar+ F1-nek Perez, aki már 2014 óta a több tulajdonos kezén átment Force India/Racing Point tagja, és eddig kirobbanthatatlannak tűnt.

A riporterek azt mégis kiszedték belőle, hogy szerződésében található egy záradék, amely lehetővé teszi a csapatnak, hogy idő előtt felbontsa az egyezséget. A záradék nem teljesítményről, hanem szponzori kötelezettségekről szól – Perez a tőkeerős versenyzők közé tartozik: „Minden szerződésben vannak záradékok. Bizonyos szintig a szponzorációhoz kötődik, ez aktiválhatja a záradékot. De keményen dolgozunk valamennyi szponzorral, hogy ez ne történhessen meg. Nem egyetlen szponzoron múlik, inkább mindenkin együtt” – mondta Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: