DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nem sínautóm van, csak majdnem

Két boldog és egy rezignált pilóta végzett a Magyar Nagydíj időmérő edzésének első három helyén. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Lance Stroll értékelte a történteket.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a 35. Magyar Nagydíj időmérő edzésén a Mercedes földbe döngölte a mezőnyt. Lewis Hamilton 1:13,447-es pályarekorddal szerezte meg a pole-pozíciót, miközben közel egy másodpercet adott az első márkán kívüli riválisának. Mindössze csapattársa, Valtteri Bottas tudott hozzá közel kerülni, miközben a harmadik helyet Lance Stroll happolta el a szoros középmezőny elől. A kvalifikáció értékelése az első három helyezettől.

 EdNpelxWAAE8qZx



Lewis Hamilton: "Ez őrület, meg kell csípnem magam. Alázatra késztet a helyzet, mert nagyszerű emberekkel dolgozom együtt, akik nélkül nem lenne lehetőségem itt állni. Óriási köszönet nekik. Valtteri sem könnyíti meg a helyzetem, az abszolút tökéletesre van szükség. Még ha úgy is tűnik, az autó nem sínen megy, bár közel áll hozzá" - nyilatkozta a 90. rajtelsőségét szerző pilóta, hozzátéve, hogy bár holnap Michael Schumacher egyik újabb rekordjának megdöntése előtt áll, hosszú verseny áll előtte, és még semmi sem dőlt el.

Valtteri Bottas: "Tudtam hogy szoros lesz. A többi csapattól messze vagyunk, ami számunkra jó. A köreim rendben voltak. Lewis ahogy mindig, úgy ma is nagyszerű munkát végzett. Holnap a rajt egy gyorsulási verseny lesz kettőnk között, amit már várok. Az első kör érdekes lesz" - értékelte az egy tizedmásodperces hátránnyal második helyen záró finn.

Lance Stroll: "Nagyon boldog vagyok. Az autó az egész időmérő edzésen, sőt az egész hétvégén nagyon erős volt. A tempónk megvolt, szóval csak össze kellett rakni a kört. Nagyszerű munka a srácoktól. Most az a dolgom, hogy sok pontot zsebeljek be" - árulta el a fiatal kanadai, akinek a 2017-es Olasz Nagydíj után ez a második legjobb rajthelye. Azon a versenyen a második rajtkockát szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: