DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo és Ocon is sokat vár a Renault-tól Mogyoródon

Látványosan javult egyik ausztriai futamról a másikra a Renault, a formula.hu pedig a versenyzőiktől megtudta: abban reménykednek, hogy a trend ezen a hétvégén, a 35. Magyar Nagydíjon is folytatódik.

Noha a francia alakulat mindkét futamról egy-egy 8. helyezéssel távozott (az Osztrák Nagydíjon Esteban Ocon, a Stájer Nagydíjon pedig Daniel Ricciardo végzett a pontszerzők között), egyértelmű volt, hogy a második spielbergi fordulóban a fekete-sárga autók jóval meggyőzőbben muzsikáltak, mint egy héttel korábban. Szakmabeli vélemények szerint a javulás egyértelmű jele volt az is, hogy a különítmény óvást nyújtott be a Racing Point ellen: ha a Renault vezérkara nem gondolná azt, hogy a folytatásban partiban lehetnek akár a Stroll-formációval is, vélhetően nem fecserélnék ilyesmire az idejüket – no, és persze a pénzüket, hiszen az ilyesmi lépéseknek anyagi vonzata is van.

A versenyzők a második ausztriai futam után nem mélyedtek bele az óvással kapcsolatos ügyekbe, viszont egyértelműen kinyilvánították, hogy komoly reményekkel érkeznek hazánkban. A formula.hu a Renault online sajtóértekezletén mint a Magyar Nagydíj korábbi győztesét szólította meg Ricciardót, akinek azonnal megjelent a legendás mosoly az arcán és poénnal reagált: „Köszönöm, hogy ilyen pozitív emléket idéztél fel! – mondta nevetve az ausztrál. - Imádom a Hungaroringet, az egyik kedvenc pályám. Nagyon örülök annak, hogy a rengeteg változás és a felfordulás ellenére is szerepel az idei menetrendben és visszamehetünk oda. Izgatott vagyok, hogy újra ott versenyezhetünk, részben azért, mert szerintem itt, Ausztriában versenyképesek voltunk, pedig egy évvel ezelőtt ez volt az egyik legrémesebb helyszín számunkra. Budapesten az én elgondolásom szerint még jobbak leszünk és szerintem jó esélyeink lesznek.”

rönók



A 2011-es mogyoródi győztes megjegyezte, hogy a pályát nagyon élvezi, és bízik abban, hogy jól sül el számukra a magyarországi kiruccanás. „Nagyon várom már és úgy láttam, hogy az idő is kellemes lesz” – fogalmazott a pilóta, aki a formula.hu-nak a magyartudását is megcsillogtatta azzal, hogy válaszát egy erőteljes és hangos „köszönömmel” zárta.

Ocon pontszerzőként tért vissza az évadnyitón, a másik fordulóban rosszabbul alakultak a dolgai, de egyért Ricciardóval abban, hogy előzetesen a gyors, tempós Red Bull Ring volt a Renault legnagyobb félelme: „Valóban ettől a pályától tartottunk a leginkább, ezen most túl vagyunk, így remélhetőleg a Hungaroringtől kezdve még jobban alakulnak majd a dolgaink” – mondta a formula.hu-nak a fiatal versenyző, aki érdeklődésünkre elárulta azt is, hogy Ricciardóhoz hasonlóan nála is a kedvenc helyszínek közé tartozik a magyar pálya.

„Nagyon várom, hogy Budapesten legyünk, mert a Hungaroring az egyik kedvenc pályám. Egyszerűen fantasztikus azon a pályán vezetni, annak ellenére is, hogy előzni nagyon nehéz. Ez az egyetlen kritika a részemről. Ha viszont a kvalifikációs kört nézzük, amikor a határon tartod az autót és az autó olyan, amilyennek szeretnéd, az egész egyszerűen semmi máshoz nem fogható érzés. Vannak nagyszerű emlékeim korábbról, például az F3-ból, de más juniorszériákban is voltak ott jó eredményeim. Most újra az F1-ben versenyzek és magabiztosan megyek a Hungaroringre” – mondta lapunknak Ocon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: