DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez megerősítette: megkereste egy másik csapat

A mexikói pilóta nem tagadta az F1-es Magyar Nagydíj sajtónapján, felvette vele a kapcsolatot egy másik istálló – de egyelőre csak pletykáknak minősítette a Vettellel kapcsolatos híreket.

Az elmúlt napokban egyre erősebben lehetett hallani pletykákat arról, hogy a korábbi kijelentésekkel ellentétben mégis a jövőre már Aston Martinként szereplő Racing Pointhoz kerülhet a Ferraritól 2020 végén távozó Sebastian Vettel. Olyannyira gyorsan haladhatnak a fejlemények a háttérben, hogy lapértesülések szerint az ülését ezáltal hosszú távú szerződése ellenére is valószínűsíthetően elveszítő Sergio Perez már másik csapattal kezdett el tárgyalni – miután a csapatot tulajdonló Lawrence Stroll vélhetően nem fogja kirakni saját fiát, Lance-t az istállótól.

perez-racingpoint-osztrak-1



Természetesen a téma a Formula-1-es Magyar Nagydíj online sajtótájékoztatóján is előkerült, amelyen a Formula.hu is részt vett. Perez az ezzel kapcsolatos kérdésekre reagálva nem tagadta, hogy valóban felvette velük a kapcsolatot egy másik gárda, viszont azt is hangsúlyozta, hogy hosszú távú kontraktusa van a csapatával:

„A Formula-1-ben sosem tudhatod, hogy rajthoz fogsz-e állni, amíg el nem indultál a versenyen. Ilyenek ezek a dolgok. Amit tudok, hogy szerződésem van. A hét során kijöttek ezek a pletykák, és egy csapat fel is vette velünk a kapcsolatot – neveket nyilván nem fogok mondani –, valamint más kategóriákból is, ami eléggé meglepő volt, elvégre szerződésünk van itt a következő évre. Pillanatnyilag csak pletykák keringenek. Nincs mit hozzátennem azon kívül, hogy van egy érvényes szerződésünk.”

Perez egyébként hízelgőnek találja, hogy Vettel révén egy négyszeres világbajnokot hoztak szóba a középmezőnyből egyre feljebb törő alakulattal: „A csapat tett egy nagy lépést előre, és jó érzés, hogy nagy neveket is szóba hoznak már velünk, mert ez azt mutatja, hogy jó munkát végzünk és szépen fejlődünk. Úgy gondolom, a csapatnak büszkének kell lennie erre. Ami pedig a többi részét illeti: tíz éve versenyzem a Formula-1-ben, hozzászoktam már ezekhez a dolgokhoz.”

A mexikóit egyébként elsősorban az Alfa Romeóval hozták szóba, ahol Kimi Raikkönen vagy Antonio Giovinazzi ülése is felszabadulhat. Eközben a sajtótájékoztatón szintén részt vevő Stroll annyit fűzött mindehhez hozzá, hogy az ilyen jellegű pletykák szerinte is az F1-es játék részei, és mindez nem kis részben a Racing Point erős idénykezdetének tudható be.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: