DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon nem elég jó csapatjátékos?

Összecsaptak a Renault-k a Stájer Nagydíjon, Esteban Ocon pedig nem volt előzékeny a gyorsabb és más taktikán levő Daniel Riccardóval szemben. Martin Brundle szerint még nem sikerült megtanulnia, mi az a csapatmunka.

Múlt vasárnap egymással küzdött a két Renault a Red Bull Ringen: Esteban Ocon és a hátrébbról startoló, de jó tempóban felzárkózó Daniel Ricciardo a hatodik helyért kelt birokra egymással. Ocon nem könnyítette meg a jobb tempót diktáló és eltérő gumitaktikán levő Ricciardo dolgát: a csata közben még a pályáról is kiterelte, mielőtt a 18. körben az ausztrál végül sikeresen megelőzte. Ocon pár körrel később esett ki hűtésgondok miatt.

Ricciardo helycserére kérte a csapatot, és bár az utasításra végül nem került sor az előzés előtt, az ausztrál úgy gondolja, rövidesen rászóltak volna csapattársára, engedje el a gyorsabb R.S.20-at. „Én közepesen voltam, Esteban a lágyon. Úgy gondolom, ilyen korán a futamban nem bölcs dolog leállni harcolni és időt veszíteni, főleg kettészedett stratégián. Ezért tettem fel a kérdést, utána pedig előztem, de úgy gondolom, az utasítás hamarosan jött volna, ha nem abban a körben, akkor később” – mondta a végül nyolcadikként célba érő Ricciardo.



A szakértőként ténykedő korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle a futam értékelésében rámutatott, Ocon nem igazán mutatott hajlandóságot arra, hogy előzékeny legyen a csapattárssal szemben. Emlékeztetett arra is, hogy a francia a Force Indiánál szintén nem engedett, ha akkori csapattársával, Sergio Perezzel került össze – többször ütköztek is egymással 2017-ben és 2018-ban.

„A Renault-nál az a helyzet állt fenn, amikor Oconnak tényleg meg kellett volna könnyítenie a McLarenhez tartó csapattárs, Ricciardo dolgát. Esteban meggyőző harcos, de a Force Indiánál töltött napjai során fel kellene ismernie, hogy a csapatmunka nem gyengeség, hanem egy érett tulajdonság, amelyre a nagy istállók is figyelnek. Egymást akadályozták abban a csatában, amely valószínűleg egész szezon során zajlani fog köztük, a McLaren és a Racing Point között” – írta a Sky Sport oldalán Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: