DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megkérdeztük Raikkönent, nagy nevetés lett a vége

Noha a magyar rajongókat is foglalkoztatja a kérdés, hogy Kimi Raikkönen vajon 2021-ben is az F1-ben versenyez-e, a pilóta tovább titkolózik. Amikor a formula.hu a Magyar Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján a jövője felől érdeklődött, válaszával a finn két ízben is megnevettette a hallgatóságot.

A 2007-es világbajnok közönségkedvenc szerződése az idei évad végéig szól az Alfa Romeóval, s mivel a finn októberben már 41 éves lesz (és ezzel korelnök a mezőnyben), joggal merül fel a kérdés: vajon marad-e a királykategóriában. Az évadnyitó előtt az északi klasszis az ezt firtató kérdésekre rendre kitérő választ adott és jelezte, hogy csak később kíván majd dönteni.

raikkonen-dppi



„Nem!” – felelte a pilóta a formula.hu-nak a Magyar Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy az idei évad első két futama segítette-e neki közelebb kerülni a döntéshez. Ez a bizonyos „nem” annyira sajátosan „raikkönenesre” sikeredett, hogy annak hallatán a helyszíni sajtóteremben tartózkodó nagyjából 20 fős újságírócsapat harsány nevetésben tört ki.

A jövőjét firtató kérdésektől viszolygó finn némi hatásszünet után hozzátette: „Bármi történik, bármi van idén, bárhogyan alakulnak a szabályok, annak abszolút semmilyen köze nem lesz a döntésemhez.”

Tom Clarkson, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóinak állandó moderátora a formula.hu kérdéséhez kapcsolódva folytatta az érdeklődést, hogy mégis mikor várhatnak az érdeklődők fejleményt a jövője vonatkozásában, ám a finn ekkor újra megnevettette a hallgatóságot: „Höh, ugyanezt kérdezted a múlt héten is! Hogy mikor? A jövő évig biztosan!”

Räikkönen számára nem a legjobban kezdődött az idény: a nyitófutamon az autójáról leszakadt a jobb első kerék és kiesett, pontot pedig a második futamon sem tudott szerezni. Ugyan a csapattársának, Antonio Giovinazzinak sikerült összehoznia egy 9. helyet az első ausztriai futamon, általánosságban véve elmondható, hogy az Alfa Romeo is jócskán megsínyli azt, hogy a Ferrari-erőforrások teljesítménye messze elmarad a várakozásoktól.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: