DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Budapest az egyik kedvencem

Túl sok érdekeset egyik Ferrari-pilóta sem mondott a hungaroringi hétvége előtt, talán csak annyit, hogy mindketten szeretnének minél előbb autóba ülni a legutóbbi futam kimenetele miatt.

A Stájer Nagydíjon Charles Leclerc türelmetlensége és hibája nemcsak a saját, de Sebastian Vettel versenyét is tönkretette, így mindkét Ferrari nagyon hamar búcsúzott Spielbergtől - természetesen javítani szeretnének Magyarországon, de túl nagy elvárásaik azért nem lehetnek. A Hungaroring ugyan papíron jobban feküdhet nekik, hiszen kevésbé érzékeny a motorerőre, de egyelőre az autó egyensúlya sem volt az igazi - ráadásul a pilótáik sem kápráztatták el a világot...

ferka



"Nagyon várom már, hogy visszaülhessek az autóba. Én kedvelem a Hungaroringet, elég technikás pálya, jó pár trükkös rész van benne és a legkisebb hibáért is jelentős köridővel kell fizetni. Éppen ezért kell tökéletes kört produkálni ezen az aszfaltcsíkon, főleg az időmérőn" - mondta Charles Leclerc a csapat felvezetőjében. "Budapest az egyik kedvenc helyszínem, mert a város gyönyörű és általában rengeteg szenvedélyes szurkolóval találkozunk. Ez most egy kicsit másképp lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól szórakozzanak."

Sebastian Vettel is szeretne már újra autóba ülni, hogy javíthasson a Stájer Nagydíj után. "A legutóbbi spielbergi hétvége rossz kimenetele után az jó, hogy nagyon hamar újra versenyezhetünk. A Hungaroring fizikálisan elég megterhető a pilóták számára, mert nem nagyon vannak egyenesek, viszont rengeteg a kanyar és általában nagyon meleg van, amikor a futamot rendezik. Ez a pálya sok Ferrari- és német szurkolót vonz, nagyon furcsa lesz most, hogy nem látjuk őket a lelátókon."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: