DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ha Briatorén múlik, Leclerc és Vettel fizet az ütközésért

Szigorúan példát statuálna Flavio Briatore: a Renault egykori csapatfőnöke szerint egyértelműen Leclerc hibázott, de azért mindkét ferraris fizetését megnyirbálná, hogy fegyelmet tanuljanak.

A tavalyi Brazil Nagydíjhoz hasonlóan ismét lenullázták a csapat versenyét a Ferrari-pilóták: a Stájer Nagydíj elsőkörös tülekedésében Charles Leclerc találta el hátulról csapattársát, Sebastian Vettelt, ami mindkettőjük kieséséhez vezetett. Bár a monacói magára vállalta a hibát, Mattia Binotto csapatfőnök úgy fogalmazott, most nincs itt az ideje felelősöket keresni.

„Úgy gondolom, ez most nem annak az ideje, hogy felelőst keressünk vagy vádaskodjunk, most az egységes munkánk kell, hogy előtérbe kerüljön. Megvannak a megfelelő embereink ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban javulást mutassunk fel” – mondta a futamot követően a csapatvezető, még Leclerc bűnbánását sem említve. Egyelőre nincs hír arról, hogy a csapat alkalmaz-e valamilyen retorziót.



Ha a Benetton és a Renault egykori csapatvezetője, Flavio Briatore lenne az olasz istálló élén, a versenyzők jóval nagyobb szigorra számíthatnának: az olasz fizetésmegvonással büntetné őket, hogy ne ismétlődhessen meg többször az eset.

„A hibát egyértelműen Leclerc követte el, aki megpróbált oda beférni, ahol nem volt hely. Vettel tudja, hogy a szezon végéig úgyis marad, ezért nem hajlandó segíteni Leclerc-t, de hozzá kell tenni, most Seb nem hitte, hogy valaki ott úgy fogja támadni őt” – mondta a La Politica nel Pallonének Briatore. „Katasztrófa volt. A mérnököket és szerelőket tiszteletben kell tartani, akárcsak egy olyan csapat színeit, amilyen a Ferrarit. Abban a helyzetben nem volt értelme kockázatot vállalni.”

„Fegyelemre lenne szükség, mert az autó nem a versenyzőké, hanem a csapaté. Ezeknek a srácoknak tisztelniük kellene a csapat munkáját. Én öt-tíz százalékos fizetéslevonást adtam volna nekik. Csak így lehet a versenyzőket érzékenyen érinteni, a pénzzel” – magyarázta Briatore, hogyan tanítaná tiszteletre a pilótákat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: