DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ez kell ahhoz, hogy Bottas legyőzze Hamiltont

Damon Hill szerint Valtteri Bottasnak fejben kell új szintre kerülnie és valahogy ki kell zökkentenie Lewis Hamiltont - bár azt hozzátette, hogy nem tudja, ezt mivel lehet elérni a világbajnoknál.

A tavalyi szezon után az ideit is jól kezdte Valtteri Bottas, az Osztrák Nagydíjon szerzett pole-pozíciója, majd győzelme után a Stájer Nagydíj esős időmérőjén ugyan hatalmas pofont kapott Lewis Hamiltontól, de a futamon feljött a második helyre, így továbbra is vezeti a pontversenyt. Hogy van-e esélye idén világbajnoki címet nyerni? Damon Hill szerint ha győzni akar, ahhoz meg kell tennie valamit:

namit



"Egyszerűen ki kell találnia, hogyan helyezzen nyomást Lewisra" - mondta Hill a Formula-1 hivatalos weboldalának. "Ha ez azt jelenti, hogy nem tudom, mondjuk pszichológiai dolgokat kell csinálnia, amikre Nico Rosberg utalt, hogy Lewis elveszítse az egyensúlyát, akkor talán azt kell csinálnia. Ez nem olyasmi, amit én csinálnék, nem tudom, hogy hogyan kell csinálni, tényleg nem tudom, hogy hogyan kell felhúzni Lewist, ő elég bevehetetlennek tűnik" - magyarázta 1996 világbajnoka.

Hill szerint Bottasnak mentálisan kell egy új szintre lépnie, fejben feljebb kapcsolnia, mert Hamilton képes emelni a szinten, ha szorul a hurok - Hill azt mondja, hogy sok pilóta képes még koncentráltabbá válni, ha azt igényli a helyzet, de Hamiltonra ez különösen igaz, míg Bottastól ezt még nem nagyon láthattuk. A finn pilóta egyelőre vezeti a tabellát, de Rosberg is arról beszélt, hogy amíg ő van Hamilton mellett fő ellenfélként, addig a brit világbajnok nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tűnik...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: