DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo szerint Stroll szabálytalan volt

A stewardok felmentették a Renault-t pályáról kivezető Racing Point-pilótát: az ausztrál viszont úgy gondolja, ellenfelének vissza kellett volna adnia a pozíciót.

Lance Stroll hosszú körökön át üldözte Daniel Ricciardót a Stájer Nagydíjon, mielőtt az utolsó előtti körben előzést kísérelt meg a 3-as kanyarban. A bevetődéssel kivezette az ausztrált a pályáról és ő maga is a fehér vonalon kívülre került – így vette át ideiglenesen a hatodik pozíciót. A versenyfelügyelők vizsgálták a véleményes esetet, de Strollt felmentették.

„Először is, nem igazán előzés volt, mindkettőnket kivezetett a pályáról” – mondta a következő másfél kör fordulatai után végül nyolcadikként beérő Ricciardo a Sky Sportsnak. „Mindig önkritikus vagyok, tudom, hogy be kellett volna zárnom az ajtót, de nem hiszem, hogy bárhogy is sikerült volna megvalósítania azt az előzést, olyan reménytelen volt. Szerintem az történt, hogy mivel Lando (Norris) közelített, neki csinálnia kellett valamit, ha nem akarta, hogy megegye őt. Amikor a kanyar csúcspontján voltam, ütköztünk. Frusztráló befejezés volt, Landóval szemben pozíciót vesztettünk.”



„Azt hittem, vissza fogom kapni a helyet Strolltól, de nem így történt. Kicsit sajnálatos befejezése ez a futamnak. Az első fele rendben volt még, a közepeseken erősek voltunk, azután a lágyra váltva tapasztaltunk pár problémát, nem működött számunkra tökéletesen. Mindenesetre úgy gondoltam, vissza tudjuk tartani Lance-t, de aztán két körrel a vége előtt darabokra hullott az egész” – beszélt arról Ricciardo, hogy meglátása szerint Stroll nem volt szabályos, vissza kellett volna adnia a pozíciót – bár nem mondta ki így, ebben benne van, hogy a visszaengedés hiányában büntetést érdemelne.

A stewardokhoz hasonlóan a másik fél, Stroll azt mondja, versenybaleset történt: „Felzárkóztam Ricciardóra, majd az egész második etapot azzal töltöttem, hogy megpróbáljak jól kigyorsítani mellőle, de az 1-es kanyarban mindig nagyon erős volt. Végül láttam egy lehetőséget. Apró volt, de megpróbáltam” – mondta a kanadai, aki szerint a Racing Point a második-harmadik helyen áll az erősorrendben, annak ellenére, hogy a potenciált nem sikerült kiaknázni Stájerországban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: