DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll: A Racing Point a második vagy harmadik erő

Bár Lando Norris a McLarennel ismét legyűrte a rózsaszín autókat a végén, Lance Stroll szerint tempóban egyértelműen ők állnak a középmezőny élén. A kanadai hetedik lett a Red Bull Ringen az őrült befutóban.

Erős szezonnyitó után a Stájer Nagydíjon is remekelt a Racing Point: Sergio Perez az első szabadedzés leggyorsabb idejével kezdett, a futamon pedig rossz rajthelyéről, a 17. pozícióból is volt reménye a bravúros negyedik hely megszerzésére. Ezt az eredmény nem sikerült elérni az Alex Albonnal való koccanás miatt, de végül hatodik pozíciót szerzett csapattársa, a hetedikként beérő Lance Stroll előtt. A tavalyi Mercedesen alapuló Racing Point RP20 ezzel újabb erős pontmennyiséget zsebelt be, a csapat negyedik a konstruktőri bajnokságban, de Stroll szerint tempót tekintve még előrébb állnak az erősorrendben.

„Úgy gondoljuk, a miénk a második vagy harmadik leggyorsabb autó. Egyértelműen gyorsabbak vagyunk a Renault-nál és a McLarennél, valamint sok másik ellenfelünknél. Voltak frusztráló részei a futamnak, de a tempónk ott volt a teljes versenyen, ami igazán ígéretes a jövőre nézve” – mondta Stroll a helyszíni riportereknek.



A kanadai pilóta által Racing Point mögé sorolt McLaren ennek ellenére újra legyőzte a rózsaszín alakulatot – Lando Norris zseniális utolsó körrel vágott az ötödik helyre, kanyarokon belül megelőzve előbb Strollt, majd Perez sérült autóját. A két Racing Point és Daniel Ricciardo vállvetve gyorsítottak rá a célegyenesre, így lett végül csapattársa mögött, Ricciardo előtt a hetedik Stroll:

„Rendkívül szoros utolsó kör volt, izgalmas verseny mindenkinek, aki látta! Kicsit frusztrálók voltak a Ricciardo mögött töltött körök, nem volt egyszer sem lehetőségem előzni őt. Összességében nagyon fárasztó verseny volt, remélem, hasonlókat látunk a középmezőnyben” – nyilatkozott Stroll. Amikor megkérdezték, mire számít a soron következő Magyar Nagydíjon, csupán ennyit felelt: „Hajtanunk kell, a középmezőny nagyon szoros, izgalmas versenyek várnak ránk a szezon folyamán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: