DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Harmadik vagyok? Visszavonulok

A McLaren fiatal brit F1-es pilótája maga sem gondolta volna, hogy két futam után a tabella harmadik helyén fog állni a 2020-as bajnokságban - a gumikímélés volt a Stájer Nagydíjának egyik kulcsa.

Szenzációs utolsó körrel három embert is megelőzött a Stájer Nagydíjon Lando Norris, így újabb parádés eredményt könyvelhetett el - ugyan a McLarennek most nem volt meg a megfelelő tempója ahhoz, hogy harcoljon az élmezőnyben, de végül a múlt heti dobogó után az ötödik pozícióban zárt a fiatal brit pilóta. Norris ezzel két futamot követően a bajnokság harmadik helyén áll - erre nem sokan számítottak...

 noris



"Ez nagyon élvezetes volt. Az első etap még nem igazán tetszett, mert benne voltunk egy DRS-vonatban és végül sokkal tovább kint maradtunk a lágy gumikon, mint azt bárki gondolta - negyvenöt kört mentünk velük. Sajnos egyértelmű volt, hogy nagyon rossz menni a turbulens levegőben, elég más, mint tiszta pályán, így hamar elkezdtem kímélni a gumijaimat, mert akárhova mentem, mindenhol forgalom volt - Carlos (Sainz) ment elöl ebben a csoportban. Nagyon jó döntés volt vigyázni az abroncsokra, kifizetődött" - mondta Norris a Sky Sportsnak.

"A végén kicsit szerencsések voltunk Perezzel, de azt mondom, hogy ez volt eddigi pályafutásom egyik legjobb versenye. A futamok nem voltak az erősségeim tavaly, sokat dolgoztam ezen a tél folyamán és látszik a javulás, ez további önbizalmat ad" - tette hozzá.

"Harmadik vagyok a tabellán? Visszavonulok. Tökéletes stratégiánk volt, Carlos pedig segített, köszönettel tartozom neki, mert nélküle nem végezhettem volna ennyire elöl. Elképesztő első két hétvégén vagyunk túl és egyáltalán nem számítottam arra, hogy ezek majd így alakulnak" - vallotta be a tabella jelenlegi harmadik helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: