DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megoldotta váltógondjait a Mercedes – legalábbis egyelőre

A múlt heti évadnyitóval ellentétben a Stájer Nagydíjon egyáltalán nem volt problémájuk a váltóval a Mercedes pilótáinak. Toto Wolff azonban figyelmeztet: bármikor újra előjöhet a hiba.

A szezonnyitó Osztrák Nagydíj futamán többször is arra kérték a Mercedes versenyzőit, Valtteri Bottast és Lewis Hamiltont, hogy kerüljék el a rázóköveket, mert súlyos problémáik vannak a váltóval. Bár mindkét autó célba ért, a csapat szerint igenis komoly volt a gond, amelyet elmondásuk szerint valamiféle elektromos zaj okozott a rendszerünkben, éppen ezért nem számítanak arra, hogy gyorsan megoldást találnak rájuk.

hamilton-mercedes-win-stajergp-1



Ezzel szemben néhány nappal később, ugyanazon a helyszínen a Stájer GP hétvégéjén egyszer sem került elő a probléma, amely kapcsán Toto Wolff csapatvezető nem győzte dicsérni a kettős győzelmet arató gárdát:

„Semmiféle problémánk nem volt ma” – idézi Wolff szavait a Motorsport.com. „Folyamatosan kérdeztem Simon Cole-tól, hogy rendben vannak-e a rendszerek, mert a múlt hétvégén nyilván féltünk. A váltó rendben volt, elégedett vagyok azzal, amit a csapat csinált a gondok megoldása érdekében. Láttunk nyomást a felfüggesztésen, de nem túl nagyot. Szóval elég szépet léptünk előre ezen a téren.”

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a győztes Hamilton is: „Nem volt problémánk ma, a srácok remek munkát végzett a hét során azzal, hogy megértették, mi volt a gond. Semmi nagyról nem volt szó, de persze komoly következményei lehettek volna, szóval nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy orvosolták ezt. Nem is hallottuk, hogy említették volna a hétvége kezdete óta, szóval a szokott módon vezethettünk ma.”

Wolff ugyanakkor sietett leszögezni: a problémamentes stájer hétvége nem jelenti azt, hogy minden gondjuk megoldódott, ugyanis véglegesen csak akkor lehet megszüntetni a problémát, ha rájönnek annak pontos forrására, addig azonban bármikor újra felütheti a fejét ugyanaz a meghibásodás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: