DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel nem fog év közben elmenekülni a Ferraritól

A német pilóta kijelentette: annak ellenére is a tőle telhető legnagyobb erőbedobással fogja végigcsinálni a 2020-as idényt, hogy valószínűleg nehéz szezon vár a maranellóiakra.

Már a koronavírus-járvány miatti kényszerleállás idején eldőlt, hogy Sebastian Vettel nem marad 2021-re a Ferrarinál, amely döntés kapcsán ellentmondásos nyilatkozatokat tettek a felek. Az utolsó közös évad sem indult zökkenőmentesen, hiszen nem elég, hogy az SF1000 jóval gyengébbnek tűnik az elődjeinél, a négyszeres világbajnok is bemutatott egy megforgást a múlt heti idénynyitó Osztrák Nagydíjon, így végül csak tizedik lett, miközben Charles Leclerc csodával felérő második helyen ért célba.

vettel-ferrari-stajergp-1



Sokakban felmerült, hogy Vettel akár már az idei szezon közben leléphet a Ferraritól, a német szerintem azonban szó sincs erről: „Nem, nem hiszem” – felelte a Motorsport.com által idézett pilóta, amikor arról kérdezték, opció-e ez. „Nem menekülök el innen. Úgy vélem, van mit bizonyítanom főként saját magam számára, és ezért vagyok itt. Nyilván rengeteg srácnak köszönhettem sok mindent a csapatból az előző évek során, és már csak tiszteletből is szeretném visszaadni nekik ezt a támogatást, hogy méltó legyen a befejezés, szóval még csak fel merül bennem, hogy elmeneküljek.”

Vettel ugyanakkor tisztában van vele, hogy nagyon kemény 2020-as esztendő várhat rá és csapatára: „Úgy gondolom, átéltünk nagyszerű és nehéz időket egyaránt. De mindannyian realistán dolgozunk azon, hogy megpróbáljuk kihozni a szezonból a maximumot. Nyilván ránézésre igen kemény idény vár ránk, de egyértelmű, hogy igyekezzek mindent megtenni, és úgy érzem, a csapatra is igaz ugyanez” – fogalmazott a versenyző, aki csütörtökön azt is elmondta, hogy még nem döntött a jövőjével kapcsolatban, és egyelőre bármilyen opció szóba jöhet a folytatástól kezdve a kihagyáson át a visszavonulásig.

Visszatérve még a szezon közbeni esetleges mozgolódásokra: Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozva elmondta, hogy nem számít rá, hogy a 2020-as idény közben elkezdenének dőlni a dominók, aminek hatására Carlos Sainz idejekorán átülne a Ferrariba, hozzájuk pedig érkezne Daniel Ricciardo a Renault-tól. Seidl kiemelte: elégedett Sainz és Lando Norris duójával, és Ricciardónak is megfelelő időt kellene biztosítani, hogy felkészüljön, mielőtt beül az autójukba.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: