DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Feszültség a Ferrarinál: Vettel szerint Binotto ferdít

A maranellóiak pilótája cáfolta, hogy a csapat pénzügyi okokból nem ajánlott neki szerződést, hiszen számára a fizetés nem lényeges. Egyre nagyobb az ellentét a két fél között.

Kellemetlen hónapok várnak a Ferrari versenyistállójára, ha nem sikerül kezelnie a Sebastian Vettellel kialakult ellentétet. A német pilótáról májusban váratlanul derült ki, hogy - a hivatalos közlés szerint közös cél híján - 2020 végén távozik az istállótól. A Ferrari csapatfőnöke a döntést magyarázva a világjárvány következményeit, az F1-es költségsapka bevezetését és az új technikai szabályok elhalasztását emlegette, ám Vettel szerint ezek közül egyik sem játszhatott szerepet a menesztésében.

 vet-portre-2021



"A koronavírus hatásai nem játszottak nagy szerepet. Arról is szóltak hírek, hogy nem tudtunk megegyezni a pénzügyeken, de ez nem volt probléma. Nem is lett volna az" - jelentette ki a Servus TV-nek adott interjújában.

Elmondása szerint még tavasszal is abban a tudatban élt, hogy a Ferrari vele akarja folytatni, hiszen a világjárvány kitörése előtt Binotto rendületlenül ezt hangoztatta a sajtó előtt. Aztán egy napon megcsörrent a telefonja. "Azt gondoltam, hogy lesz lehetőségem a Ferrarival folytatni. Ezt kommunikálták felém, de aztán a semmiből kaptam egy telefonhívást, hogy nem kapok ajánlatot, és nincs közös jövőnk."

Vettel a méltatlan helyzet ellenére igyekszik a maximumát nyújtani az utolsó néhány ferraris versenyén. "Nem csinálok problémát a döntésből, elfogadom azt. Tovább folytatom a munkámat, és a múlt hétvéginél jobb munkát fogok végezni, hogy elégedett lehessek a befejezéssel."

A négyszeres világbajnok a jövőjével kapcsolatban egyelőre nem sok konkrétumot árult el. Topcsapatnál jövőre szinte biztosan nem lenne helye, így könnyen előfordulhat, hogy visszavonul. "Nem tudom, még nem döntöttem. Fontos, hogy egy hozzám illő környezetet találjak. Örömömet szeretném lelni abban, amit csinálok. A pénzügyi vonulata nem fontos" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: