DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel mégis szóba került a Racing Pointnál?

A csapatfőnök múlt hétvégéig elutasította a négyszeres világbajnok leigazolásával kapcsolatos pletykákat, azóta viszont megváltozott a vele kapcsolatos kommunikáció.

Az idei Formula-1-es szezon egyik nagy kérdése, hogy hová igazol Sebastian Vettel, ha egyáltalán folytatja a versenyzést. A német jövője idén májusban vált bizonytalanná, miután a Ferrari közölte: jövőre Carlos Sainzt ülteti a helyére. A négyszeres világbajnok kapcsán pletyka szinten felmerült a Mercedeshez, a Red Bullhoz, a Renault-hoz és a Racing Pointhoz való átigazolás lehetősége is, de eddig egyetlen istálló sem számolt be arról, hogy tárgyalna pilótával. 

 vettel-portre-szocsi1



A jövőre Aston Martinná váló Racing Pointnál Sergio Perez tavaly nyáron írt alá egy hároméves szerződéshosszabbítást, Lance Stroll pedig a csapat tulajdonosának fia, így valószínűtlennek tűnik, hogy Vettelnek helye lenne az istállónál. Eddig a csapatfőnök, Otmar Szafnauer is ezt kommunikálta, múlt hétvégén azonban valami megváltozott: Szafnauer szavai arról árulkodnak, a kérdés még egyáltalán nem eldöntött.

"Hízelgő, hogy az emberek egy négyszeres világbajnokkal kapcsolatban találnak ki ilyen pletykákat, és azt hiszem, hogy [Fernando] Alonso is szóba került" - nyilatkozta a Sky németországi kiadásának. "Hízelgő, de jelenleg a versenyzésre koncentrálunk, egy jó szezon lebeg előttünk. Hogy jövőre mit teszünk, azt még van idő eldönteni. Gyerekkora óta baráti kapcsolatot ápolok Sebastiannal, szóval rendszeresen beszélek vele. Még van időnk dönteni" - idézte a PlanetF1 a korábbitól eltérő kijelentéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: