DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ralf Schumacher: Vettelnek bocsánatot kell kérnie

Ha egy versenyző ennyire kikap csapattársától, magára kell vállalnia a felelősséget, vélekedik a négyszeres bajnok honfitársa. Ralf Schumacher szerint Vettel jelenlegi teljesítményével nem érdemli meg élcsapat ülését.

Kontrasztos eredménnyel zárult a Ferrari két pilótájának szezonnyitója az Osztrák Nagydíjon: Charles Leclerc a második helyen fejezte be a versenyt, annak ellenére, hogy az SF1000 tempója nem volt dobogóra esélyes, vele ellentétben Sebastian Vettel a tizedik hellyel egyetlen pontot mentett csetlő-botló futama végén, amely során Carlos Sainzzal ütközött és megforgott.

„Ha a csapattársam második lenne, én pedig tizedik helyen érnék célba, azt kellene mondanom: bocsánat, ezt én rontottam el. Összpontosítsunk a következő hétre, mert akkor erősebb leszek” – fejtette ki véleményét Ralf Schumacher a német Skynak vezetett rovatában. „Sebastiannak bocsánatot kell kérnie a csapattól, mert ez így nincs rendjén.”



A Formula-1 sportfőnöke, Ross Brawn saját véleménycikkében az F1.com-on azt fejtegette, Vettel teljesítményére a jövőjét övező fejlemények, Ferraritól való elküldése nyomta rá bélyegét. A hatszoros nagydíjgyőztes Schumachernek van egy tippje, melyik istállóban találna ideális otthonra Vettel 2021-ban: de rögtön hozzáteszi, jelenlegi formája alapján egyik élvonalbeli gárda számára sem opció, hiába négyszeres világbajnok.

„Neki olyan környezetre van szüksége, ahol kényelemben érzi magát. Ez volt a helyzet a Red Bull Racingnél, ők mindig maximálisan mögötte álltak. Neki stabil hátsó tengellyel rendelkező autóra van szüksége. A Ferrarival párosítva azonban nem teszi le az asztalra, ami egy topcsapat üléséhez szükséges lenne. Németként ez természetesen keserű érzéssel tölt el” – illette súlyos szavakkal honfitársát Schumacher.

„Nehéz idők járnak Sebastianra, ami kétségtelen. Sokan azt feltételezik, hogy a szezont sem fogja befejezni. Én nem gondolom így, Sebastian továbbra is erős versenyző” – folytatta Schumacher, úgy fogalmazva, hogy „kettős teher” nehezedik Vettelre bizonytalan jövője és a vezetési stílusának nem kedvező autó révén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: