DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen alatt lerobbant a Red Bull

A tavalyi és tavalyelőtti győztes a második pozícióban haladt, amikor megállt alatta a Red Bull-Honda. Úgy véli a holland, hogy a furcsa motorhiba nélkül egészen biztosan dobogóra állhatott volna.

A bikák sikeres óvása miatt Lewis Hamiltont visszasorolták a rajtrács ötödik kockájába, így helyére Max Verstappen léphetett előre. Jól is jött el a rajttól és megtartotta második helyét. Csapattársa, Alexander Albon is jó szolgálatot tett neki, mire a világbajnoki címvédő átrágta magát rajta, a holland már többmásodperces előnyt épített ki.

A Mercedes tempója elérhetetlennek tűnt, de Verstappen gumielőnyben volt azzal, hogy a közepes keveréken rajtolhatott, ráadásul egészen jól tartotta a 2-3 másodperces távolságot a versenyben vezető finn mögött, amikor egyszer csak a célegyenes végén megmakacsolta magát az autó és csak csigatempóban volt képes visszakecmeregni a bokszba.

Valami elromlott a Red Bull-Hondán, nem tudták kivenni az autót a lefulladásgátló üzemmódból


Onnan pedig már nem is tudott visszatérni. „Hirtelen elvesztettem a hajtást és képtelen voltam az autót kivenni a lefulladásgátló üzemmódból. Sajnos még nem tudjuk pontosan mi történt, majd a későbbi vizsgálatok megadják a választ” – nyilatkozta Max Verstappen a Sky Sports adásában.

„Nem így akarja az ember kezdeni az évadot. Azt nagyon gyorsan megláthattuk, hogy Bottas rendkívül gyors, én megpróbáltam a saját tempómat futni. Könnyedén megszerezhettem volna egy dobogós helyet. De mit tud tenni ilyenkor az ember?” – panaszkodott a holland.

Végül a futam a kezdeti unalom után egész érdekes befejezést hozott, Hamilton végül a dobogóról is leszorult. A simán nyerő Valtteri Bottas mögött befutó brit ugyanis ötmásodperces büntetést kapott, amiért kilökte az őt megelőző Alexander Albont. Így a mögötte beérkező Charles Leclerc és Lando Norris lett második és harmadik, a címvédő csak negyedik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: