DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nemcsak az Alfa lassú, az ág is húzta Raikkönenéket

A rajtrács utolsó helyein a két Alfa Romeo: egyik pilótának sem volt tiszta időmérője, Giovinazzit vezetői hiba, Raikkönent a forgalom fosztotta meg egy jobb Q3-as körtől.

A Formula-1-es erősorrend végén talált helyet az Alfa Romeo Racing a 2020-as szezon első időmérőjén: Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen a 18-19. rajtkockába kvalifikált, a két Williams közé. A két pilóta 2,2 másodperces lemaradása nem csupán a gyenge tempónak tulajdonítható. Az olasz versenyző szélesen vett egy kanyart, így bukta utolsó javítási lehetőségét a Q3-ban.

„Nem így szerettünk volna kezdeni, most arra kell koncentrálnunk, hogy holnap javítsunk” – idézi Giovinazzit a csapat nap végi sajtóközleménye. „Utolsó körömön nagyon keményen nyomtam, a határon voltam, és sajnos kis hibát követtem el: tudtam, hogy valami extrát kell alkotnom, de nem jött össze. Reméljük, hogy a futamon sikerül valamennyit behoznunk, úgy gondolom, hosszú etapon kicsit gyorsabbak vagyunk, ha helyes stratégiai döntéseket hozunk, és kimaradunk a bajból az első körökben.”



A csapattársa mögött egy hellyel és 0,049 másodperccel elmaradó Kimi Raikkönen gyorsköre sem volt tiszta, a finn veteránt, aki tudta, hogy nehéz kvalifikációjuk lesz, a forgalom hátráltatta:

„Valamelyest számítottunk rá, hogy nehéz nap lesz. Úgy tűnik, jelenleg ez a hely a miénk. Tudtuk, hogy a határon leszünk, az utolsó körömön pedig forgalomba ütköztem, és ez betett nekem. Meg kell találnunk a módját, hogy újra versenyképesek legyünk az ellenfelekhez képest. Ez még csak az első futam, bár nem ott állunk, ahol akarunk, van még időnk fejlődni. Holnap megpróbálunk felzárkózni, hogy jó eredményt érjünk el. Nincs veszítenivalónk, ezért próbálkozunk, hogy a legjobbat nyújtsuk, ami most lehetséges” – mondta Raikkönen, aki csak a mezőny egyetlen újoncát, Nicholas Latifit előzte meg az időmérőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: