DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Ez már nagyon hiányzott

A szezon első pole-pozícióját szerző Valtteri Bottas mindössze tizenkettő ezredmásodperccel előzte meg mercedeses csapattársát. A finnek nagyon hiányzott az F1, de a győzelem érzése még inkább.

Kisebb meglepetésre nem a hetedik világbajnoki címére pályázó Lewis Hamilton, hanem finn csapattársa, Valtteri Bottas szerezte meg a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon az első rajtkockát, aki amellett, hogy elmondta, mennyire hiányolta már, hogy vezethessen egy Formula-1-es autót, a csapat kiváló munkáját emelte ki, mint a siker kulcsát.

„Rendkívül jó érzés volt újra átélni ezt az egészet. Remeg a kezem, elképesztően hiányzott már, hogy újra itt lehessünk, hosszú hónapok óta erre vártunk. A csapat egészen fantasztikus munkát végzett ez idő alatt, mintha egy külön osztályban versenyeznénk” – kezdte az élete tizenkettedik pole-ját szerző Bottas.

„Jó látni, hogy a télen végzett munkánk ennyire nagyszerű volt, le vagyok nyűgözve, a csapat ismét kitett magáért. Fantasztikus érzés vezetni ezt az autót, ezt pedig szeretném megköszönni minden egyes embernek, aki a gyárban munkálkodik. Ez egy kiváló eredmény, de majd a holnapi számít igazán.”



A mindhárom szabadedzést élen záró Lewis Hamilton egészen minimális különbséggel maradt le a pole-pozícióról és ezek után kissé csalódottan állt a mikrofon mögé: „Gratulálnom kell Valtterinek, nagyszerű munkát végzett, emellett pedig örülök, hogy ilyen jól kezdtünk neki ennek a szezonnak is. Évről évre megmutatjuk, hogy ennek a csapatnak nincs párja. Soha nem adjuk fel, soha nem elégszünk meg, ha hibázunk, elismerjük és azonnal kijavítjuk, egyszerűen a legjobbat hozzuk ki egymásból.”

„A Mercedes a legegységesebb csapat, kiváló a harmónia köztünk, miközben a határokat próbáljuk feszegetni. Engem annyira nem zavart a forgalom az utolsó körömön. A négyes kanyarban láttam egy hatalmas porfelhőt, ami után megpillantottam Valtterit, aki épp akkor gurult vissza a pályára, de nem mondhatnám, hogy ez hatással lett volna a köridőmre” – zárta Hamilton, utalva Bottas utolsó körös kicsúszására.

A harmadik helyet a várakozásoknak megfelelően Max Verstappen szerezte meg, aki tavaly megnyerte az Osztrák Nagydíjat: „Viszonylag elégedett lehetek ezzel a harmadik hellyel, ráadásul én vagyok az egyetlen a top tízben, aki a közepes keverékeken fog elrajtolni. Holnap valószínűleg melegebb lesz, így remélem ebből előnyt tudunk majd kovácsolni.”

„Ma a Mercedes teljesen más szinten volt. Tavaly sem én szereztem meg az első rajtkockát, de a versenyeken általában jobban szokott menni nekünk, mint szombatonként, szóval mindent megteszek majd, hogy megnehezítsem a mercedesesek életét, amennyire csak tudom” – fejtette ki véleményét a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: