DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mi már tudjuk, hol laknak majd a pilóták a Magyar Nagydíj alatt!

Nem mozdulnak ki a Hungaroringről a Forma-1 főszereplői a közelgő Magyar Nagydíj idején – árulta el Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a #FormulaHUPodcast 20. adásában, amely kedden jelenik majd meg a formula.hu-n és a fontosabb podcast-megosztókon.

Harmincötödik alkalommal látogat hazánkban az autósport királykategóriája, azonban a Magyar Nagydíjat most először zárt kapuk mögött futják majd. A vírushelyzet rendkívüli intézkedéseket kíván, amelynek hatását a versenyzők és a további főszereplők is megtapasztalhatják majd:  idén például nem a fővárosi luxushotelekben töltik majd az estéket, hanem kint a mogyoródi pályán, lakóbuszokban.

speedlightphoto_F1_hun_2019_23



„Nagyjából hermetikusan le lesz zárva a Hungaroring és környéke a Forma-1-es nagydíj ideje alatt, olyannyira, hogy a versenyzők nagy része is kint fog aludni a versenypályán. Lakóbuszokat használnak majd, a Gold tribün mögötti, normál esetben egyébként mindig tömött helyen. Nagyon komoly biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva annak érdekében, hogy valóban senki ne jusson be a pályára” – mondta a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Oláh Gyárfás a #FormulaHUPodcast kedden megjelenő 20. adásában.

A sportvezető hozzátette: „Beszélni is nagyon nehéz erről, mert személy szerint én magam is pontosan tudom, hogy hazánkban sokan szeretik a Forma-1-et, mindig mindenki szeretne közel kerülni a történésekhez, a versenyzőkhöz, de most tényleg arra kell készülni, hogy fegyelmezettnek kell lennünk és be kell tartanunk mindenféle előírást. Ez különösen fontos Magyarország és a Forma-1-es Magyar Nagydíj megítélése szempontjából is, ugyanakkor a versenyzők és a csapatok biztonsága miatt is. Meg kell értenünk, hogy ez most egy ilyen nehéz helyzet és örülnünk kell annak, hogy ennek ellenére is ellátogatnak hazánkba.”

IMG_20191130_132047_1

A legmagasabb rangú magyar motorsport-diplomata többes szerepben vendégeskedett a #FormulaHUPodcast adásában, ugyanis személyében a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) off-road bizottságának vezetőjét és a hazánkban felcseperedett izraeli F2-es versenyző, a Williams istállónál idén F1-es tesztpilótaként szereplő Roy Nissany menedzserét is tisztelhetjük. Az adásban a grove-i csapat versenyzői akadémiáján pallérozódó Nissany-val is hallható lesz egy exkluzív interjú, amelyben nemcsak az évadra való felkészülés és a Williams-kapcsolat kerül terítékre, hanem természetesen a magyar kötődés, Oláh Gyárfás szerepének jelentősége és sok egyéb más érdekesség is. 

Amíg várakoztok, hallgassátok meg legutóbbi adásunkat!

 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: