DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mugellóban rendezhetik a Ferrari 1000. nagydíját

Úgy tűnik, hazai pályán ünnepelheti ezt a komoly mérföldkövet a maranellói gárda, a sportág vezetése ugyanis állítólag felvette a kapcsolatot az F1-es versenyt még soha nem rendező pályával.

A Formula-1 egy hete tette közzé a koronavírus-járvány miatt átalakított 2020-as versenynaptárának első nyolc állomását, ám azóta már többször is felröppent a hír, hogy a tervezettnél tovább maradna Európában a mezőny. Mindenekelőtt a már korábban is beugrásra késznek emlegetett Hockenheim csatlakozása jött szóba, de felmerült, hogy Mugello vagy Imola révén egy második olasz futam is bekerülhet a menetrendbe Monza után.

mugello-ferrari-teszt-dppi



Nos, az általában megbízható Racefans.net szakoldal most több forrásból származó értesülésre hivatkozva arról számolt be, hogy egyre jobb esély van arra, hogy Mugello valóban vendégül lássa az F1-et. A száguldó cirkusz vezetése ugyanis állítólag megkereste a pályát tulajdonló Ferrarit egy esetleges versenyrendezés ajánlatával, és úgy hírlik, a patinás csapat vevő is lenne a tervekre. Ez ráadásul egyúttal azt jelentené, hogy a maranellóiak hazai pályán ünnepelhetnék 1000. Formula-1-es nagydíjukat: a monzai viadal lesz a 999. verseny a történetükben, így az azt követő fordulón érnék el ezt a mérföldkövet, amelynek az idei autójuk neve, az SF1000 is emléket állít.

Mugello egyébként még soha nem rendezett Formula-1-es nagydíjat, eddig csupán teszteknek adott otthont, legutóbb 2012-ben. A többi szóba jöhető olasz helyszín közül Imola állítólag a még mindig igen kemény korlátozások miatt esik ki, míg a szintén a Ferrari által birtokolt Fiorano ugyancsak rendelkezik a szükséges minősítéssel, de csak tesztekre használnák azt a pályát.

A mugellói pálya egyébként elsősorban a MotoGP-ből lehet ismerős a technikai sportok szerelmesei számára, hosszú ideje ott rendezik a motorosok Olasz Nagydíját. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy bár a május végére tervezett viadalt egyelőre csak elhalasztották, de a pletykák szerint ki fog kerülni a MotoGP-naptárból, Mugello ugyanis nézők nélkül nem tudná vállalni az eseményt, így ehelyett Misano duplázhat majd – márpedig vélhetően a felmerült F1-es futam is ugyancsak zárt kapus lenne.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: