DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ralf Schumacher: Williamsék ideje lejárt

Frank és Williams nem képes lépést tartani a modern időkkel, jelentette ki a csapat egykori versenyzője. Ralf Schumacher szerint Dmitrij Mazepin vásárolhatja meg a csapatot fia számára.

Befektetőt keres a szorult anyagi helyzetben levő Williams, amely attól sem zárkózik el, hogy a cég többségi tulajdonrészét vagy egészét eladja egy érdeklődőnek. A hírt a Speed Weeknek kommentálta az utóbbi időszakban sűrűn megszólaló Ralf Schumacher, aki pályafutása jelentős szegletét töltötte a történelmi csapatnál: 1999 és 2004 között az istállónál versenyzett, a formációval szerezte pályafutása hat nagydíjgyőzelmét is.

„Úgy tűnik, sem Frank Williams, sem a lánya nem tudta a modern idők stílusában vezetni a csapatot. Sok gond van a menedzsmenttel náluk. Már évekkel ezelőtt utat kellett volna engedni a fiatal vezetőknek. Én is megtapasztaltam ezt már: az idők egyszerűen megváltoztak. Frank Williams rendszerének az volt a lényege, hogy nagy nyomás érkezett felülről” – beszélt arról, hogy az előző két szezont utolsóként záró Williamst vezető Frank és Claire Williams módszerei felett eljárt az idő.

 



Schumacher szerint van a csapatnak esélye felkelni a padlóról: „De csak akkor, ha Frank és Claire teljesen kiszáll, egy új befektető pedig színre lép. Továbbra is úgy vélem, nagyszerű csapatról beszélünk. Ha megfelelő partnerek és pénz érkezne, én is azonnal beszállnék.”

Két milliárdos neve merül fel elsőként, akik fiaik révén érdekeltek lehetnek a csapat megvásárlásában: a Williamsnél 2020-ban bemutatkozó Nicholas Latifi apja, a kanadai Michael Latifi, valamint az orosz Dmitrij Mazepin, akinek fia, Nyikita Mazepin a Formula-2-ben szerepel.

„Mazepin már a rajtgépnél áll. Gazdagabb Latifinél és Strollnál. Eddig minden csapatot megvett a fiának a Formula-3-tól kezdve. Nem tudom kritizálni ezért, mert örömmel tölt el, hogy vannak, akik szeretik a sportot és hajlandóak ennyi pénz belefektetni, még akkor is, ha a saját gyerekükről van szó” – beszélt arról Ralf Schumacher, hogy szerinte az oroszok lesznek a befutók. Nem ez az első hír a Mazepin családdal kapcsolatban, egy hete a Renault-ba való bevásárlás kapcsán emlegették a milliárdost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: