DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Még két európai pálya bekerülhet a versenynaptárba

Erősen kérdőjeles az Európán kívüli idei nagydíjak sorsa. Szükség esetén tovább maradna a kontinensen a Formula-1: Hockenheim és Mugello az a két pálya, melyeket beugróként emlegetnek.

Végre hivatalos a Formula-1-es szezon európai szakaszának menetrendje: júliustól szeptember elejéig hat országban, Ausztriában, Magyarországon, a Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Belgiumban és Olaszországban versenyez nyolc alkalommal a mezőny. A folytatás továbbra is képlékeny, de a korábban kiszivárgott versenynaptár alapján szeptemberben következnek az azerbajdzsáni és orosz, majd október-novemberben a távol-keleti és amerikai helyszínek. Decemberben a két közel-keleti pályán zárulhat az idény.



A koronavírus-világjárvány miatt azonban ezen nagydíjak sorsa erősen kérdőjeles – az USA, Brazília és Oroszország az a három ország, ahol jelenleg a legtöbb aktív megbetegedést tartják nyilván –, ezért sem mernek egyelőre a szervezők Európán kívüli helyszíneket a naptárba foglalni. A Liberty Mediának vészforgatókönyve is van, amely meg nem tartható nagydíjak esetében meghosszabbítaná az európai szakaszt két pályával, amely az eredeti versenynaptárban nem szerepelt: a Speedweek szerint ezek Hockenheim és Mugello.

Hockenheim, ahol 2019-ben még Német Nagydíjat tartottak, már korábban is sűrűn szerepelt a hírekben, akkor az ingatag helyzetű Silverstone pótlásaként. A brit duplát biztosan megtartják, de Hockenheim bevetésre kész státusza marad.

A MotoGP-nek otthont adó Mugello a közeli Monzával egybekötve jöhet szóba: egymást követő heteken tartanák meg a két nagydíjat, amennyiben a szükség megkövetelné. Egy másik opció a német forrás szerint, hogy a Red Bull Ringhez és Silverstone-hoz hasonlóan Monza is dupla fordulónak ad otthont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: