DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel a Mercedeshez, Bottas a Red Bullhoz?

Elgondolkodtató felvetéssel állt elő Alex Wurz, aki szerint Vettelnek akkor van igazán jó esélye a Mercedesnél, ha Hamilton visszavonul. Eközben Bottasról is új hírek kezdtek keringeni.

Május közepe óta új csúcsokat döntenek a Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatos pletykák, miután hivatalossá vált, hogy a pilóta év végén távozik a Ferraritól. Egy rövid időre a McLarennel és a Renault-val is hírbe hozták a négyszeres világbajnokot, ám leggyakrabban arról szólnak a témába vágó cikkek, hogy Vettel hajója a Mercedesnél köthet ki. Ez egy meredek ötlet azt figyelembe véve, hogy az istállónál Lewis Hamiltonnal vezérpilótaként számolnak, és kétségtelenül Vettel is hasonló szerepre vágyik. 

 vet-bot-20191



Alex Wurz azonban figyelmeztetett minket: Hamiltonnak év végén ugyanúgy kifut a szerződése, mint Vettelnek vagy Valtteri Bottasnak, és egyáltalán nem garantált, hogy jövőre is az F1-ben marad. „Biztosak benne, hogy Hamilton a Mercedesnél folytatja? Mindenki a csapat második üléséről beszél, miközben az elsőről sem döntöttek” – emlékeztetett az egykori F1-es pilóta. 

Ez annak fényében érdekes felvetés, hogy Hamilton épp a napokban nyilatkozott arról, időnként elveszíti a motivációját, és a visszavonuláson gondolkodik. Igaz saját bevallása szerint ezeken az érzelmeken hamar felülkerekedik. „Mindezeken gondolkodtam, és a fenébe kívántam ezeket, aztán egy óra múlva rájöttem, hogy ’a francba is, imádom, amit csinálok! Miért gondolkodnék el egyáltalán a befejezésen?’” – nyilatkozta.

Eközben Valtteri Bottas sem ül tétlenül. Múlt héten arról szóltak a hírek, hogy a menedzsere felvette a kapcsolatot a Renault-val, de az F1-Insider szerint Christian Hornerrel is tárgyalt egy esetleges Red Bull-os szerződésről. Ezt azonban még annál is nehezebben tudjuk elképzelni, mint hogy Vettel váltja Hamiltont a Mercedesnél, hiszen a Red Bull hosszú évek óta a saját növendékeit ülteti az autóiba, belőlük pedig a Toro Rossónál jelenleg is megtalálható kettő, ha Alex Albon nem válna be. „Maxszel hosszú távra elköteleztük magunkat, Alex pedig jó munkát végez, és jó az összhang kettejük között” – nyilatkozta korábban a csapat pilótahelyzetéről Horner.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: