DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A visszavonulás gondolata is átfutott Hamilton agyán

A hatszoros F1-es világbajnok elismerte: voltak reggelek a karanténidőszak alatt, amikor nem érzett elég motivációt magában az edzésekhez. A célja azonban, hogy még jobb legyen a folytatásra.

Ahogy a Formula-1-es mezőny összes többi tagjának, Lewis Hamiltonnak is hónapokkal tovább kell várnia a koronavírus-járvány miatt arra, hogy elkezdődhessen a 2020-as szezon, amely a tervek szerint július elején, Spielbergben rajtolhatna el. A rekordbeállítást jelentő hetedik vb-címre áhítozó pilóta korábban elmondta, hogy alapvetően élvezi, hogy végre kisebb szünetet tarthat, most azonban a Mercedes videójában elismerte, hogy neki is voltak napjai, amikor annyira motiválatlannak érezte magát, hogy futólag még az is átfutott az agyán, hogy abbahagyja a versenyzést:

hamilton-dppi-2020



„Mentálisan ez igazából arról szól, hogy jól érezd magad. Meg kell találnod a módját, hogy ki legyél békülve magaddal. Igyekeztem időt fordítani magamra, hogy biztosan megbecsüljem saját magam és azt, amit jól csinálok, ahogy azt is elismerjem, amikor hibázok és valamit nem jól csinálok. Ez rendben van, és nem szabad túl keménynek lenned magaddal. Voltak napok, amikor felkeltem és bizonytalannak éreztem magam, nem éreztem magamban motivációt az edzésre. Úgy voltam vele, hogy ’Jézusom, hova tartunk? Mi lesz a következő? Folytatnom kellene-e egyáltalán a versenyzést?’. Mindezeken gondolkodtam, és a fenébe kívántam ezeket, aztán egy óra múlva rájöttem, hogy ’a fenébe is, imádom, amit csinálok! Miért gondolkodnék el egyáltalán a befejezésen?’.”

Hamilton a fenti filozofikus stílusában arról is beszélt, hogy feltett szándéka még az eddiginél is jobb formába hozni magát, mire folytatódhat a versenyzés: „Ha nem javulunk és fejlődünk ezekben az időkben, akkor mit csinálunk? Akkor csak az idődet vesztegeted hátradőlve. Egyikünk sem kapott készen semmit. Meg kellett szereznünk, bármit is akartunk, és jobban kell akarunk, mint az, aki ellen harcolunk. Egyszerűen fel kell emelned a segged, és megcsinálnod.”

„Elég jó formában vagyok, de mindig lehetek jobban is. Olykor úgy érzem, hogy ’basszus, van egy kis háj itt rajtam, keményebben kell dolgoznom, el kell mennem futni egyet’. Valójában nincs túl sok zsír rajtam, de vannak emberek, akiknek ez fut át az agyukon. Csak meg kell találnod, mi az, amit szeretsz, és azt mondanom magadnak, hogy ’meg fogom csinálni’. ’Nem fogom hagyni, hogy bármi is az utamba álljon’. Lehet, hogy hosszú időt fog igénybe venni. Gyakran elfelejtik, hogy nyolcévesen kezdtem el versenyezni, és 22 voltam, amikor bejutottam a Formula-1-be, szóval elég hosszú idő volt eljutni odáig, a türelem viszont rendkívül fontos. Remélem, hogy jobbként térhetek vissza.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: