DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Nyolcvan főben limitálhatják a csapatok létszámát

Formálódnak a szabályok, amelyek a nézők nélküli versenyekre, úgynevezett Zárt Eseményekre vonatkoznak majd: ezek közé tartozik a csapatok személyzetének felső határa.

A 2020-as Formula-1-es szezon zárt kapus versenyekkel fog elkezdődni, amelyeken számos egészségügyi óvintézkedés lesz érvényben, többek között minimalizálják az érintkezést a helyiekkel, valamint limitálják a helyszínre utazó csapatok létszámát.

A RaceFans.net információi szerint a hamarosan szabályba foglalandó limit 80 fő lesz. Közülük legfeljebb 60 foglalkozhat a két autó üzemeltetésével – ez a maximális létszám eddig is hatályos volt –, a többletbe tartozik a vendéglátóegységek személyzete, szponzorok, sajtósok, biztonsági és szállítási személyzet.



Az előírások két fogalmat különítenek el: a „Zárt Esemény” takarja a nézők nélküli futamokat a 80 fős csapatonkénti limittel, a „Nyílt Esemény” rajongók részvételével zajlik, a paddockra vonatkozó korlátozások nélkül.

Az FIA és a Liberty Media döntési jogköre, melyik versenyek kerülnek a zárt kategóriába. A szezont nyitó két osztrák futam, valamint a soron következő európai helyszínek szinte biztosan ezt a besorolást kapják. A Formula-1 vezetése reménykedik benne, hogy a szezon későbbi szakaszában Nyílt Eseményeket tarthatnak.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: