DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso segíthet Sainznak a Ferrarinál

Stefano Domenicali szerint a fiatal spanyolnak idő kell majd, hogy mindent megszokjon Maranellóban, a vb-címmel kapcsolatban pedig óvatos - ahhoz először egy megfelelő autó kellene...

Egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon mit várhatunk majd a Ferrarinál Carlos Sainztól: a 2021-re a McLarentől Maranellóba igazoló spanyol pilóta egyesek szerint tipikus második számú lesz Charles Leclerc mögött, mások szerint badarság azt gondolni, hogy majd beáll a monacói mögé, ő igenis nyerni akar. Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi vezére is megszólalt a témában.

"Carlos nagyon erős a pályán és mentálisan is. Fontos, hogy felkészüljön és bírja majd a rá nehezedő nyomást, ami a Ferrarinál vár rá. Mondjuk ha egy világbajnok fia vagy és az F1-be érkezel, akkor nagyon jónak kell lenned" - mondta a spanyol AS-nek. "Szerintem Fernando Alonso sokat fog neki segíteni a beilleszkedésben: ők jó barátok és szerintem átadhatja neki a tapasztalatait az édesapjához hasonlóan."

spaniard



"Lando Norrisszal együtt már eddig is sokat fejlődtek a McLarennél, de van még egy éve és muszáj koncentráltnak maradnia. Idő kell neki a csapat és Charles Leclerc megismeréséhez, hogy kialakuljon a jó kapcsolat, de mindene megvan ahhoz, hogy jó szerepet töltsön be a Ferrarinál. Hogy világbajnok lehet-e? Szerintem nyugodtnak és óvatosnak kell lennünk ezzel kapcsolatban. A vb-címhez muszáj egy jó autó, anélkül senki nem nyerhet. Kell a jó kapcsolat a pilóta és a csapat között, de a legfontosabb a jó autó."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: