DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Racing Point: Ez igenis a mi autónk!

Otmar Szafnauer szerint lehet, hogy hasonlít az autójuk a Mercedesre, de ezt igenis ők fejlesztették, ők tesztelték, ők tervezték, úgyhogy márpedig ez az ő saját autójuk és kész.

Sok kritika érte a Racing Point csapatát a téli tesztek során, amikor megmutatták idei versenyautójukat, hiszen a technika a megszólalásig hasonlított a Mercedes tavalyi autójára - és mivel a motort egyébként is a Mercedestől hozzák évek óta, így "megszólalás után" is egyértelmű volt a hasonlóság. A többiek el is kezdtek élcelődni a rózsaszín Mercedesen, de Otmar Szafnauer csapatfőnök azért kicsit árnyalja a képet.

00120001_325



"Mindenki azt mondogatja, hogy jajj, ti lemásoltátok a Mercedest, de ez igenis a mi saját autónk" - mondta Szafnauer a GP Racing magazinnak. "Ez a mi tervezésünk, a mifejlesztésünk, a mi szélcsatorna-modellünk, ez a mi saját koncepciónk. Igen, megnéztük, hogy mi a gyors és azt kérdeztük, hogy ezt mi is meg tudjuk-e csinálni - ugyanez volt a Red Bull-lal is, amikor az ő rake-jükkel próbálkoztunk."

Ezzel azt hangsúlyozta, hogy ők nem olyan "vásárlók", mint a Haas, amely lényegében Ferrari B-ként működik, csak egyszerűen ebbe az irányba fejlesztettek - igaz, a Mercedes trükkös kormányát nem veszik át, ezt már kijelentették. Szafnauer egyébként beszélt arról is, hogy mi lesz a pilótapárosukkal, de szerintem Sebastian Vettelnek náluk sem lesz majd helye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: