DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettelnek az Aston Martinnál sem lesz helye

A brit márka F1-be érkezése kapóra jöhetett volna a Ferraritól távozó pilótának, ám Otmar Szafnauer csapatfőnök egy interjúban leszögezte, 2021-et is változatlan pilótapárossal kezdik meg.

Eddig is esélytelennek tűnt Sebastian Vettel szurkolóinak abban bízni, hogy a Ferraritól távozó pilóta a jövőre gyári istállóvá váló Racing Pointnál találhat új F1-es otthonra, Otmar Szafnauer napokban tett kijelentésével azonban minden reményük szertefoszlott. A csapatvezető ugyanis kijelentette, hogy a 2022-ig szerződéssel bíró Sergio Perez mellett nem meglepő módon megtartják az istálló tulajdonosának fiát, Lance Strollt is. 

 perez-stroll-20191



„Igaz, hogy futamgyőztes pilóták, sőt világbajnokok váltak elérhetővé a pilótapiacon. Érdekes ötlet, de mi a meglévő versenyzőinket részesítjük előnyben” – reagált Szafnauer Vettel leigazolásának ötletére. „Ha megadjuk nekik a legjobb autót, akkor ők is képesek futamokat vagy akár világbajnokságot nyerni. Jól kijönnek egymással, és a szerződésük 2020-ra és 2021-re is leköti őket.”

Stroll mindössze 18 éves volt, amikor édesapja pénzügyi támogatásával a Formula-3-ból egyenesen az F1-be igazolt. Azóta is folyamatos kritikák érik amiatt, hogy nem érdemli meg a helyét a sorozatban, de Szafnauer szerint erről szó sincs.

„Ha valaki gyors Barcelonában, akkor gyakorlatilag bárhol gyors tud lenni” – utalt a pilóta ígéretes előszezoni teljesítményére. „Ha jó autót adunk neki, akkor még tovább fejlesztheti a képességeit. Úgy tűnik, hogy az idei autónk jól sikerült, így 2020-ban könnyebbek lehetnek számunkra az időmérők. Ha Lance jobb rajtpozíciókat szerez, akkor gyakrabban fog a pontszerző helyeken csatázni. Már bizonyította, hogy az első tízben jó futamokra képes. Amikor valaki le van maradva, akkor könnyebb problémákba futnia. De nem hiszem, hogy idén vagy jövőre ilyen gondjai lesznek” – magyarázta a csapatfőnök, aki röviden Vettel és a Ferrari szakítására is reagált.

„Meglepő, hogy nem jöttek ki egymással. Sebastian egy nagyszerű pilóta és barát. Régóta ismerem őt. Annyi mindent elért az F1-ben, hihetetlen, hogy a Toro Rossóval milyen fiatalon nyert. Megérdemli a helyét az F1-ben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: