DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az exvilágbajnok nem érti a Ferrarit

Jenson Button szerint Mattia Binotto rossz lóra tett, ha előzékeny pilótát lát Carlos Sainzban és nem érti, hogy hogyan válhattak meg Sebastian Vetteltől.

Jenson Button egyelőre nem érti, hogy mit csinált a Ferrari és hogy miért nem tartott igényt Sebastian Vettelre - szerinte egy négyszeres világbajnokot csak úgy nem lehet kirúgni, itt valami másnak kell lennie a háttérben. Sokak szerint megromlott a viszony a felek között és egyes sajtóértesülések arról szólnak, hogy a Scuderia nem is tett ajánlatot Vettelnek, sőt, már hónapok óta készült Sainz leigazolására.

fer_1



"Ha tényleg úgy tették ki, az számomra őrület. Egy négyszeres világbajnokot" - mondta Button a Sky Sportsnak. "Szerintem tavaly is megmutatta a tempóját, bár volt nehéz pillanata akkor, amikor Charles remekelt és ez rosszul érintette őt mentálisan, de utána erősen tért vissza. Ő egyértelműen olyan valaki, akit az autóba ültetsz, ha F1-es csapatod van" - magyarázta 2009 világbajnoka.

"Muszáj, hogy ennél többről legyen szó. Nem tudom, hogy a Ferrari most azt akarja, hogy ne legyen két elsőszámú pilótája, vagy valami, de ez nagyon furcsa döntés számomra és még mindig sokkol, hogy Sebastian nem fog majd a vörös autóban ülni. Ha Binotto azért választotta Carlost, mert azt gondolja, hogy jó keze van, de nem fogja megdolgoztatni Charles-t a pénzéért, akkor szerintem téved. Én úgy gondolom, hogy Carlos egy győztes, olyan, mint az apja, bajnok akar lenni. Szóval ha Binotto csak jó atmoszférát akart, akkor rossz embert választott."

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: